Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Fakire bedava elektriğe tepki

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, TEDAŞ ve DPT'nin üzerinde çalıştığı belirtilen, ''Diyarbakır'da seçilecek 'fakir' tüketicilere bedava elektrik verilmesinin, 'sadakacı devlet' uygulamasının yeni bir versiyonu olduğunu'' iddia etti.

Ali Çetin, yazılı açıklamasında, olayı iki açıdan değerlendirdiklerini belirterek, birincisinin ''anayasanın eşitlik ilkesi'' olduğunu, konunun anayasanın eşitlik ilkesine aykırılık taşıdığını ifade etti. Çetin, bu girişim yasal bir düzenlemeye dönüştürüldüğünde, benzer gelir düzeyindeki her tüketiciye uygulanması için olayı yargıya taşıyacaklarını kaydetti.

İkinci boyutu ise ''sosyal devlet yerine sadaka veren devlet anlayışının hakim olması'' şeklinde değerlendiren Çetin, ''iktidarın, açlık sınırı altında yaşayan tüketiciler için elektrik, su, ısınma ve konut yardımı gibi sosyal uygulamaları herkese ayrımsız yapması gerekirken yoksul kesimleri 'sadaka' vererek bağımlı hale getirmeye çalıştığını'' öne sürdü. ''Tüketicilerin iktidardan talebinin sadaka değil, sosyal devlet uygulamaları olduğunu'' kaydeden Çetin, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

''Öncelikle eğitim ve sağlık her tüketici için standart hale getirilmeli ve parasız olmalıdır. Okullara gereken destek verilerek velilerden zorla alınan 'bağışlara' son verilmelidir. Konutlarda kullanılan elektrik, su, doğal gaz ve diğer ısınma maddelerinde ve kamusal hizmetlerde KDV kaldırılmalı, fiyatları düşürülmelidir. Akaryakıtta verginin vergisi alınmasına, ÖTV'nin KDV matrahına dahil edilmesi uygulamasına son verilmelidir.''

/ ANKARA

15.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran gazı gelmedi

  2002 sonunda 8.9 milyar dolardı

  Maliye 'nasıl' diye soracak

  En büyük yatırım fonundan pay arayışı

  Fakire bedava elektriğe tepki

  Online banka şifresini çalan virüse dikkat

  Afrika'nın mobilyası da İstikbal'den

  Türkiye Finans'a uluslararası ödül

  Altının onsu 900 doları da geçti


 Son Dakika Haberleri