Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Başörtüsü takmak suç mu?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İspanya'da ilk kez 'siyasi simge' olarak başörtüsünü savundu. "Siyasi simge olarak başörtü takmak suç mu?" diyen Erdoğan, sorunu çözeceklerini açıkladı.

Madrid'de Euro Press'in toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan, yabancı gazetecilerinin soruları üzerine, "Siyasi simge olarak başörtüsü takmak suç mu?" diye sordu.

Başörtüsünün siyasi bir simge olarak takılabileceğini ilk kez dile getiren Erdoğan "Simgelere, sembollere yasak getirebilir misiniz? Dünyanın neresinde böyle bir suç var? Biz sorumluluğumuzun farkındayız. Özgürlükler noktasından çözümüne inanıyorum. En yakında çözeceğiz" dedi.

Başörtüsü konusunda dünyada benzer bir yasağın olmadığını ifade eden Erdoğan "Başörtüsü takana sen siyasi simge olarak takıyorsun deniliyor. O da "Hayır ben siyasi simge olarak takmıyorum" diyor. Velev ki bir siyasi simge olarak takıldığını düşünün, siyasi simge olarak başörtüsü takmak suç mu? Simgelere, sembollere yasak getirebilir misiniz? Dünyanın neresinde böyle bir suç var? Özgürlükler noktasında dünyanın neresinde böyle bir yasak var? Buradaki dert başka. Bunu takdirde zorlanıyoruz.

Avrupa'da, ABD'de rahatlıkla başı örtülü kızlar üniversiteye gidebiliyor. Halkının yüzde 99'u müslüman olan ülkede yasaklanıyor. Ama bu sıkıntıyı da aşacağımıza inanıyorum. Biz sorumluluğumuzun farkındayız. Özgürlükler noktasından çözümüne inayorum. En yakında çözeceğiz. Medya bir çorap örüyor ama bizim arzumuz sorunu çözmek" diye konuştu.

Erdoğan TCK'nın 301. maddesi konusunun şu an hükümetin gündeminde olduğunu söyledi. Erdoğan, "Çalışmamızı kısa süre içinde yeniden Meclise getirmek suretiyle kararımızı vereceğiz. Ağırlıklı olarak AB üyesi ülkelerin durumuna baktık. Bunun neticesinde şu anda bir yere varıyoruz. Bir ay içinde parlamentoya getirerek bir ortak metinle meseleyi çözmüş olacağız" dedi.

/ MADRİD

15.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Belçikalı lider: Başörtülü öcü değil

  Başörtüsünü açmayan öğrenciye tutanak

  Erdoğan: Başörtüsü takmak suç mu?

  301 tamamen kalkmalı

  Özgür bir Türkiye istiyoruz

  Gül: Terörle mücadele etmekte geç kaldığı için ABD çok mahcup

  AİHM, bugün dokunulmazlığı görüşecek

  Yolsuzluk iddiasına 4 tutuklama

  Tasarıyı geri çekin

  Emek ve meslek örgütleri eylem yapacak

  Yargıtay yine seçemedi

  Ufuk Uras: Devlet, bürokratları koruyor

  Komşuyla işbirliği toplantıları sürüyor

  Rapor, Meclis Üst Komisyonuna geliyor

  SBS, OKS ve DPY sınav takvimi belli oldu

  Çorum'da hafif şiddette deprem

  Kayseri - 33'ü gördü

  Konya'da ölüm yaşı ortalaması 62


 Son Dakika Haberleri