Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Özgür bir Türkiye istiyoruz

Kurulduğu günden beri demokrasi ve özgürlükler konusunda sınav veren Türkiye'nin bu konuda mesafe kat etmesine rağmen hâlâ istenilen seviyeye ulaşamadığını söyleyen Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, "21. yüzyılda hâlâ özgürlüklere müdahale eden, demokrasiyi kısıtlayıcı bir anayasa ülkemize yakışmıyor artık" dedi .

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, "Daha demokratik ve özgürlüklerin kısıtlanmadığı bir Türkiye için başlatılan sivil anayasa çalışmaları çeşitli kesimlerce rejim elden gidiyor, cumhuriyet ve laiklik elden gidiyor, Malezya oluyoruz gibi korku senaryoları ile engellenmek istense de mevcut anayasanın antidemokratik ve özgürlükleri kısıtlayıcı bir anayasa olduğu konusunda herkes hem fikir. 21. yüzyılda hala özgürlüklere müdahale eden, demokrasiyi kısıtlayıcı bir anayasa ülkemize yakışmıyor artık" dedi.

Yıldız, yıllardır inancından dolayı başörtüsü kullanan, dinî gerçek manada öğrenmek isteyen, kutsal kitabı Kur'ân-ı Kerim'i öğrenmek isteyen insanların hep engellemelerle karşılaştığını, kamu alanı gerekçesiyle okullara alındığını, çalışma hayatından tecrit edildiğini, 12 yaşından küçüklere getirilen Kur'an-ı Kerimi öğretme yasağı gibi "saçma ve hiçbir dayanağı olmayan yasaklad"ın yıllarca insanların içinde derin yaralar açtığını dile getirdi.

MİLLETİMİZİN DİNÎ HASSASİYETLERİ GÖRÜLSÜN

Yıldız, "Biz yeni anayasayla birlikte artık bu yasakların kaldırılmasını, hiçbir tartışmaya yer vermeyecek şekilde gerek eğitim hayatında gerekse çalışma hayatında başörtüsü yasağının kaldırılmasını istiyoruz. Yine aynı şekilde din derslerinin zorunlu olup olmamasını değil, daha sağlıklı ve doğru bir şekilde insanımıza dinlerini nasıl öğretebileceğimizin tartışılması istiyoruz. Mlletimizin dinî hassasiyetleri görmezden gelinemez. İnsan haklarına ve uluslar arası sözleşmelere hatta mevcut anayasamıza bile aykırı olan bu yasakların yeni anayasa ile kayıtsız şartsız kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

DİP TEŞKİLÂT YASA TASARISI ÇIKARILMALI

Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasa Tasarısının bir an önce çıkarılması gerektiğini söyleyen Yıldız şöyle konuştu:"1979'dan beri yasasız yönetilen bu büyük kurumun bir an önce yasasına kavuşturulmasını, yıllardır yasal boşluk nedeniyle mağdur edilen kurum çalışanlarının bu mağduriyetinin artık kalkmasını istiyoruz. Din görevlilerimizin daha donanımlı olmasını istiyoruz. Bu amaçla Diyanet Akademisi'nin açılmasını talep ediyoruz. Din eğitimi dairesi başkanlığının bünyesinde diyanet akademisi kurulmasını, din hizmeti yapmak için atanan tüm personelin kendi branşlarında eğitim almak üzere bu akademide bir yıl eğitim görmesinin zorunlu hale getirilmesini öneriyoruz. Murakıpların il müfettişi olarak atanması, müezzinlere de uzman ve baş müezzin unvanlarının verilmesi, yine Kur'ân Kursu Öğreticilerine de Uzman ve Başöğretmen Ünvanı verilmesi, din görevlilerine de hafta sonu, bayram ve mesai ücretlerinin verilmesi ve sadece din görevlilerine uygulanan din görevlilerine özgü siyaset yasağının kaldırılması yeni teşkilat yasa tasarısında yer almasını istediğimiz önerilerimizdir."

Fatih Karagöz / ANKARA

15.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Belçikalı lider: Başörtülü öcü değil

  Başörtüsünü açmayan öğrenciye tutanak

  Erdoğan: Başörtüsü takmak suç mu?

  301 tamamen kalkmalı

  Özgür bir Türkiye istiyoruz

  Gül: Terörle mücadele etmekte geç kaldığı için ABD çok mahcup

  AİHM, bugün dokunulmazlığı görüşecek

  Yolsuzluk iddiasına 4 tutuklama

  Tasarıyı geri çekin

  Emek ve meslek örgütleri eylem yapacak

  Yargıtay yine seçemedi

  Ufuk Uras: Devlet, bürokratları koruyor

  Komşuyla işbirliği toplantıları sürüyor

  Rapor, Meclis Üst Komisyonuna geliyor

  SBS, OKS ve DPY sınav takvimi belli oldu

  Çorum'da hafif şiddette deprem

  Kayseri - 33'ü gördü

  Konya'da ölüm yaşı ortalaması 62


 Son Dakika Haberleri