Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: Terörle mücadele etmekte geç kaldığı için ABD çok mahcup

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'nin Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı yaptığı sınır ötesi harekata destek vermesi karşılığında Türkiye'nin herhangi bir şey vermesinin söz konusu olmadığını belirterek, ''Çünkü terörle mücadele etmek ABD'nin sorumluluğunda'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, geçen hafta ABD ziyareti sırasında İngilizce ve Arapça yayınlanan El Hayat gazetesinin New York temsilcisi ve köşe yazarı Raghida Dergham'a özel demeç verdi.

Gül, bugün yayınlanan mülakatta, Dergham'ın Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı yaptığı sınır ötesi askeri harekat kapsamında ABD ile işbirliği, Orta Doğu sorunları kapsamında Türkiye'nin rolü ve İran konularında sorularını cevapladı.

Gül, ABD Başkanı George W. Bush ile görüşmesi çerçevesinde Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı sınır ötesi harekat düzenlemesiyle ilgili bir soru üzerine, komşu ve dost ülke olan Irak'ın kendi topraklarının tümünü kontrol edemediğini ve o yüzden orada terör örgütü PKK'nın bulunduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK'nın ABD ve AB'nin terör örgütleri listesinde bulunduğunu hatırlatan Gül, PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki bölgeden Türkiye'ye saldırdığını, hem güvenlik görevlilerini, hem de sivilleri öldürdüğünüvurguladı.

Gül, şöyle konuştu:''Mesele, böyle bir terör örgütüyle mücadele etme, sonuna kadar savaşma ve bunu yok etme meselesidir. Bunun için Irak hükümetine (bunu siz yapın) dedik, onlar güçleri olmadığı için bunu yapamadılar. O zaman Amerikalılara (siz işgal kuvveti olarak bütün hava sahasını ve bütün Irak'ı kontrol ediyorsunuz, teröristlerle sadece Basra'da, Bağdat'ta savaşmak yetmez, burada da savaşacaksınız) dedik. (Ama siz de yapamıyorsanız o zaman biz kendimiz yapacağız, o zaman bizimle işbirliği yapın) dedik. Amerikalılar buna evet dedi.''

Gül, ABD'nin Türkiye'nin sınır ötesi harekatına destek vermesi karşılığında Türkiye'den ne gibi bir beklentisinin olduğunun sorulması üzerine, ''Bunun karşılığında bizim bir şey vermemiz söz konusu değil, çünkü terörle mücadele etmek ABD'nin sorumluluğunda, zaten çok gecikmiş bir iş olduğu için çok mahcuplar da. Ama tabii ki büyük bir ülkenin dikkatini çekmek kolay olmuyor. Nihayet bunu anladılar, gördüler ve gayet açık, dürüst bir şekilde Başkan Bush, Başbakan Erdoğan'a da bana da (PKK ortak düşmanımızdır) dedi ve işbirliği devam ediyor. Dolayısıyla sorumluluklarını yerine getiriyorlar'' diye konuştu. Türkiye'nin hedefinin sadece terör örgütü olduğunu belirten Gül, hedefin ne Irak, ne Irak'ın kuzeyindeki Kürtler olduğunu söyledi ve Türkiye'nin bu kapsamda gizli bir gündeminin olmadığının altını çizdi. Irak'ınistikrarının ve huzurunun sağlanmasını Irak'tan sonra ilk Türkiye'nin istediğini belirten Gül, Irak'taki Kürtlerin Türkiye'deki insanların kardeşi, akrabası olduğunu ifade etti.

/ NEW YORK

15.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Belçikalı lider: Başörtülü öcü değil

  Başörtüsünü açmayan öğrenciye tutanak

  Erdoğan: Başörtüsü takmak suç mu?

  301 tamamen kalkmalı

  Özgür bir Türkiye istiyoruz

  Gül: Terörle mücadele etmekte geç kaldığı için ABD çok mahcup

  AİHM, bugün dokunulmazlığı görüşecek

  Yolsuzluk iddiasına 4 tutuklama

  Tasarıyı geri çekin

  Emek ve meslek örgütleri eylem yapacak

  Yargıtay yine seçemedi

  Ufuk Uras: Devlet, bürokratları koruyor

  Komşuyla işbirliği toplantıları sürüyor

  Rapor, Meclis Üst Komisyonuna geliyor

  SBS, OKS ve DPY sınav takvimi belli oldu

  Çorum'da hafif şiddette deprem

  Kayseri - 33'ü gördü

  Konya'da ölüm yaşı ortalaması 62


 Son Dakika Haberleri