Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Sivas'a yenildik, başkan adayları neredesiniz?

Neredeyse ilk yarının en çok tartışılan, akıllarda kalan maçı Trabzon'daki Sivas maçıydı. Federasyon seçimlerinde safların değişmesine bile sebep olan, eski dostları birbirine düşüren bu maçın ardından futbolcu arkadaşlardan biraz gayret bekledik. Tırnak içinde söylüyorum, 'biraz gayret.' Ama o gayreti göremedik. O gayreti göremediğimiz gibi, kendilerini emekliye ayrılmış hissettiler..

Ben size bir şey söyleyeyim mi, bu futbolcuların pek çoğu için Trabzonspor bitti. Kafalarında Trabzonspor'u bitirmişler. Yani oynasalar oynasalar, on beş maç daha oynarlar. Bordo mavi forma altında misyonlarını tamamladıklarını düşünüyorlar ki bence de tamamladılar.

Yazdıklarımın çıkmasına üzülüyorum. Yazıyorum diye çıkmıyor, gidişat onu gösteriyor ben de yazıyorum.

Trabzonspor, bu sezonu kaybetti, artık geleceği planlasın diye yazmışım. Bu sezon yapılanmaya gitsin dedik. Ersun Yanal geldikten sonra da aynısını söyledim, 'Hocam maceraya gerek yok, senin sezonun bu sezon değil, bir hatta iki sezon sonrası.' Ancak yine yönetim engeli ile karşı karşıyayız. Allah aşkına soruyorum size, Trabzonspor yönetim kurulu olmasa ne olurdu? Yönetim kurulumuz--Allah onları başımızdan eksik etmesin-diyelim ki istifa etti. Ne olurdu? Trabzonspor küme düşer mi? Futbolcular onlar dönene kadar maçlara çıkmamazlık yapar mı? Taraftar onları geri döndürmek için yürüyüşler tertip eder mi? Taraftar yönetim kurulunun oturduğu şeref tribününe bakınca kendini güvende hissedecek. Futbolcu saha kenarına baktığında, 'Başkanım da burada, en iyi topu mu oynamalıyım, yoksa başkanım futboldan da anlar, iyi oyuncudan da diye içinden geçirecek.

Teknik direktör yedek kulübesinden başkanla göz göze geldiğinde birbirlerini anlayacak. Hakem kenara baktığında, 'Hmm Trabzonspor başkanı' diyecek.

Bir sözüm de kongreyle alâkalı. Yani sayın başkan adayları, birbirinizle yarıştığınız kadar Trabzonspor'un başarıları için yarışsanız başımız göğe değerdi. İki hafta sonra sahne alacaksınız ve 'En iyi ben yönetirim' diyeceksiniz. Şimdi neredesiniz? Kenarda siz de bizim gibi izliyorsunuz değil mi? O el değmemiş projelerinizi kendinize koz olarak saklıyorsunuz değil mi? Kendi takımlarınızı kurun ve o takımların başkanı olun. Trabzonspor'un bir ay sonra size ihtiyacı yok. Trabzonspor'un en zor zamanında susan, eli böğründe bekleyen, ketum davranan kimseye ihtiyacı yok. Kongre olmayınca ortalıkta olmayan, seçimden seçime sahne alacak çok başkan var memlekette. Gidin yerel seçimlerde belediyelere aday olun. Belediye başkanı olun. Trabzonspor taraftarı herkesten umudunu kesti, başkan olanlardan olacaklardan ise çoktan kesti. Benden söylemesi.

Kadir Bıyıklı

15.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sivasspor evinde aslan

  Cvetkov, sezonun ilk golünü attı

  Potada Beşiktaş-Aerosoles mücadelesi bugün

  Nihat affetmiyor

  Sivas'a yenildik, başkan adayları neredesiniz?

  Sivasspor engel tanımıyor


 Son Dakika Haberleri