Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Halkın enflasyonu daha yüksek

Memur-Sen Konfederasyonu Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, hükümetin enflasyonu ile halkın enflasyonunun farklı olduğunu belirterek, "Türkiye İstatistik Kurumunun enflasyon hesabı ile kamu çalışanlarının mutfak hesabı çatışmaktadır" dedi. Kır, enflasyonun tahmin edilenin 5-6 katı olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Memur-Sen Konfederasyonu Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, hükümetin enflasyonu ile halkın enflasyonunun farklı olduğunu belirterek, ''Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) enflasyon hesabı ile kamu çalışanlarının mutfak hesabı çatışmaktadır'' dedi.

Kır, konfederasyon genel merkezi M. Akif İnan Toplantı Salonu'nda ''Gerçek Enflasyon Karşısında Memurun Durumu'' konulu basın toplantısı düzenledi. Bugünün, üst düzey bürokratlar dışında hiçbir memurun aldığı maaşa sevinemediği gün olduğunu ileri süren Kır, memurun insan gibi yaşama ümidinin ''suya düştüğünü'' savundu. Kır, ''En düşük memur maaşı bordro üzerinde 959 YTL olarak gösteriliyor. Varsayalım ki bu rakam doğru. Maaşının yüzde 42'sini kira ve konut giderlerine, yüzde 52'sini gıda harcamalarına ayırmak zorunda kalan bir memur, geri kalan yüzde 6'lık bir parayla yani 59 YTL ile giyim, ulaşım, eğitim, öğretim, temizlik gibi hangi ihtiyacını giderecek'' dedi.

Kır, son günlerde temel gıda maddelerine yüzde 24, sebze ve meyvelere yüzde 26, içecek maddelerine yüzde 18, ilaca yüzde 15 ve temizlik maddelerine yüzde 24 zam yapıldığını iddia etti. Enflasyonun tahmin edilenin 5-6 katı olarak gerçekleştiğini öne süren Kır, ''Görülüyor ki hükümetin enflasyonu ile halkın enflasyonu farklıdır. TÜİK'in enflasyon hesabı ile kamu çalışanlarının mutfak hesabı çatışmaktadır. Memurların aile gemileri su alıyor. Yapılan artışı ele aldığımızda, tek başına ulaşıma, kiraya, akaryakıta, elektriğe veya doğal gaza dahi yetmiyor'' diye konuştu.

Yapılan zamlar sonrasında Şubat ayı enflasyon rakamlarını merakla beklediklerini ifade eden Kır, kurumlar arasındaki maaş ve ücret adaletsizliğine son verilmesini, sosyal ve ekonomik yönden onurlu ve huzurlu yaşayacak bir hayat talep ettiklerini kaydetti.

''Ulufe değil, çalışmamızın karşılığını istiyoruz'', ''Gelir dağılımında adalet, eşit işe eşit ücret'' ve ''İnsan onuruyla yaşamak bizim de hakkımız'' yazılı dövizlerin bulunduğu salonda, üzerinde 2007 ve 2008 fiyatlarının bulunduğu temel gıda maddelerinin yer alması dikkat çekti.

Kır, açıklamadan sonra ''TÜİK'in sepetinde olan ama memurun sepetinde olmayanlar: Et, bal, sucuk, salam, sosis, giyim, turizm, seyahat, eğlence, güvenli gelecek ve umut'' yazılı dövizi göstererek, kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan zammı eleştirdi.

/ ANKARA

17.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Halkın enflasyonu daha yüksek

  Altın fiyatlarındaki artış, kuyumcuları vurdu

  Ankara'da ulaşım zammına iptal dâvâsı

  Dünya Bankası: Carî açık endişe verici

  Türkiye Finans 2008'de de büyüyecek

  UEA: Petrol fiyatları gerileyebilir

  Kapasite kullanımı Aralık'ta düştü

  Borsa 48 bin 785 puana kadar geriledi

  Gözler PPK toplantısında


 Son Dakika Haberleri