Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Dünya Bankası: Carî açık endişe verici

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, küresel dalgalanmalar karşısında dalgalı kur, sıkı maliye politikaları, ulusal rezervin risklere karşı tampon görevi yaptığını belirterek, "Ancak Türkiye'nin sahip olduğu cari açık endişe verici" dedi.

Dünya Bankası ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından hazırlanan raporun sunum toplantısında konuşan DB Türkiye Direktörü Zachau, Türkiye'nin sahip olduğu cari açığın endişe verici olduğunu söyledi. Zachau, dalgalı kur, sıkı maliye politikaları, ulusal rezervin risklere karşı tampon görevi üstlendiğini belirtti.

"MESLEKİ EĞİTİM GÜÇLENDİRİLMELİ"

Türkiye ekonomisinde önem verdiği iki konu olduğunu vurgulayan Zachau, bunlardan birinin iş gücü piyasası, diğerinin ise eğitim olduğunu söyledi. Zachau, Türkiye'nin artan genç nüfusunun bir avantaj olduğunu, ancak çalışan yetişkin nüfusunun yüzde 40 olduğunu, bunun da uluslararası standartların altında kaldığına dikkat çekti. İstihdam artırıcı politikaların geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Zachau, bu anlamda kıdem tazminatının esnetilmesi, yarı zamanlı iş imkanlarının artırılması ve işsizlik fonunun istihdamı geliştirici olarak kullanılması gerektiğini kaydetti.

Zachau, bir diğer önemli konu olan eğitim için Türkiye'nin halen istenen seviyede olmadığını söyledi. Mesleki eğitimin güçlendirilmesi ve özendirilmesi gerektiğinin altını çizen Zachau, ortaöğretim müfredatının güçlendirilmesi ve okul öncesi eğitimin artırılmasının bu anlamda önemli olduğunu ifade etti. Türkiye'nin bu iki konunun dışında kalan reformlara devam etmesinin önemli olduğunu vurgulayan Zachau, yargı reformu, mali kontrol ve sıkı maliye politikalarında yapısal düzenlemeler yapması gerektiğini dile getirdi.

/ ANKARA

17.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Halkın enflasyonu daha yüksek

  Altın fiyatlarındaki artış, kuyumcuları vurdu

  Ankara'da ulaşım zammına iptal dâvâsı

  Dünya Bankası: Carî açık endişe verici

  Türkiye Finans 2008'de de büyüyecek

  UEA: Petrol fiyatları gerileyebilir

  Kapasite kullanımı Aralık'ta düştü

  Borsa 48 bin 785 puana kadar geriledi

  Gözler PPK toplantısında


 Son Dakika Haberleri