Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Karneler, velinin ilgisini gösteriyor

İlköğretimde milyonlarca öğrencinin dört gözle beklediği yarıl yıl tatili önümüzdeki Cuma günü başlıyor. Uzmanlar, öğrencilerin sevincinin hüzne dönüşmemesi konusunda velileri uyardı.

Uzmanlar; "Karne günü hesaplaşma günü değildir. Veliler, bu günü duygusal tehdit, şantaj ve cezalandırma günü olarak görmemeli. 'Biz senin için neler yapıyoruz, çok tembelsin' gibi söylemler ne yazık ki işe yaramıyor" uyarısında bulunuyor.

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, nasihat vermenin, sürekli eleştiride bulunmanın bir fayda getirmediğini, çocuğa kendini değerlendirmesini sağlayacak soruların yöneltilmesinin doğru bir yaklaşım şekli olduğunu söyledi. Türkoğlu; "Karneden yola çıkarak çocuğun kimliğine eleştiride bulunursanız, çocuğun sağlıklı bir kimlik geliştirmesini engellersiniz. Başarılı bir karne başarılı bir hayatın temeli değildir. Başarılı insanlar kendilerine inanırlar, çözümlerini kendileri yaratırlar, seçenekleri olduğunu bilirler ve başarıya ulaşacaklarından emindirler. Karnedeki başarı veya başarısızlık velinin ürünüdür. Çünkü biz eğitimciler olarak en çok velilerin çocuklarıyla yeterince ilgilenmemesinden şikayetçi oluyoruz. Karne aslında çocuğun değil velinin başarısı veya başarısızlığının göstergesidir. Öğrenciler bir iki kırık notla, onların huzurlarına gelmiş olabilirler. Böylesi bir durumda öğrenciler yargılanmayı değil, anne babalarından destek ve anlayış bekliyorlar. Anne babalar öğrencinin hangi noktada eksiği varsa, 'ne yapabiliriz'in muhasebesini yapmalılar. Çocuklarına sahip çıkmalılar" dedi.

POTANSİYELİNDEN FAZLA

BAŞARI BEKLENİLMEMELİ

Özel Hayat Hastanesi'nden Psikolog Filiz Yakma ise, karnelerin ara bir değerlendirme olduğunu, yarıyıl tatilinde alınacak karnelerin iyi analiz edilmesi gerektiğini kaydetti. Psikolog Yakma; "Cuma günü verilecek karne aynı zamanda ailenin de karnesidir. Burada suçlu aramamak lâzım. Eğer karnede kırık varsa ikinci etap öncesi iyi bir iletişim kurulmalı veli-öğrenci işbirliği ile bu kırıklar telâfi edilebilir. Ama telâfi edilemeyen sonuçlardan kaçınmamız lâzım. Çocuğun başarılı olması için katkı sağlamak lâzım. En önemli konu da çocuğun potansiyelinin üzerinde bir başarı beklememek lâzım. Veli o yönde bir beklentiye girdiği zaman karne döneminde istenilmeyen durumlarla karşılaşılabiliyor. Öncelikle çocuğun öz güveninin sağlanılması gerekiyor" diye konuştu.

/ BURSA

23.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sorunların kaynağı 12 Eylül

  ASDER Başkanı Tanrıverdi hazırladı

  MHP'nin formülü çözüm getirmez

  Bahçeli: AKP istismar ediyor

  Veli Küçük ve Kerinçsiz gözaltında

  Gazze'ye seyirci kalınmamalı

  Arıtman'ın hakkında suç duyurusu

  DTP'li Türk: Başörtüsü insan hakkı

  Şahin: 301 Meclise teklif olarak gelecek

  Çelik, kısa dönem askerliğe sıcak bakıyor

  Özcan rektörlerle biraraya geldi

  Öğretmenlerimiz öğle yemeğini evden getiriyor

  Yine kuş gribi alarmı

  En küçük il Bayburt

  Suyu tasarruflu kullanalım

  İSKİ, kaçağı düşürdü

  Tezek çilesi bitti

  Sokak hayvanları sahipsiz kalmayacak

  Cep telefonu, uykuya da zararlı

  Karneler, velinin ilgisini gösteriyor

  Kan bağışı yüzde 20 arttı

  Siirt'te 'Her Çocuk Okula' kampanyası


 Son Dakika Haberleri