Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tezek çilesi bitti

Yoksul ailelere yapılan kömür yardımı sayesinde yurdun en soğuk bölgesi Doğu Anadolu'da daha önce yaygın olarak görülen evlerde yakacak olarak tezek kullanımı azaldı.

Alınan bilgiye göre, özellikle kırsal kesimde daha önce yoksul vatandaşın kış döneminde ısınma ihtiyacını karşılamak için tercih ettiği ve hayvan gübresinden yapılan tezek, yakacak olarak artık yaygın olarak kullanılmıyor.

Yılın büyük bölümünde ağır kış şartlarının hakim olduğu bölgede, köylerde yaz döneminde kışlık yakacak olarak hazırlanan ve devasa büyüklükte yapılan tezek yığınlarına çok nadir rastlanıyor. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarında kayıtlı her bir yoksul ailenin kışlık yakacak ihtiyacının tamamına yakınının karşılanmasıyla, tezek kullanımında da azalma görülmeye başlandı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla bu kış dönemi öncesinde Erzurum'da 43 bin, Muş'ta 38 bin 100, Bingöl'de 15 bin 730, Kars'ta 14 bin 266, Erzincan'da 13 bin 870, Ardahan'da 6 bin, Iğdır'da 3 bin 500 ve Tunceli'de ise bin 200 olmak üzere toplam 136 bin 666 yoksul aileye kömür yardımı yapıldı.

Erzurum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zekeriya Deniz,''Bu yıl 43 bin aileye 2'şer ton kömür yardımı yapılmış oldu'' dedi. Erzurum Vali Yardımcısı Kasım Yekeler ise kışlık yakacak olarak yapılan kömür yardımlarının vatandaşı rahatlattığını söyledi.

Kömür yardımı alan vatandaşlar, hayvan gübresini geçmişte olduğu gibi tezek yerine ekili arazileri için artık gübre olarak değerlendirmeye başladı. Devletin kömür yardımından en çok evlerde soba yakan kadınlar memnun kaldı. Kadınlar, kalorisinin düşük olması ve kısa sürede yanarak tükenmesi sebe-biyle büyük sıkıntı yaşamalarına sebep olan tezekten kurtulmanın sevincini yaşıyorlar. Kömür sayesinde kadınların tezek çilesinden kurtulduğunu dile getiriliyor.

/ ERZURUM

23.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sorunların kaynağı 12 Eylül

  ASDER Başkanı Tanrıverdi hazırladı

  MHP'nin formülü çözüm getirmez

  Bahçeli: AKP istismar ediyor

  Veli Küçük ve Kerinçsiz gözaltında

  Gazze'ye seyirci kalınmamalı

  Arıtman'ın hakkında suç duyurusu

  DTP'li Türk: Başörtüsü insan hakkı

  Şahin: 301 Meclise teklif olarak gelecek

  Çelik, kısa dönem askerliğe sıcak bakıyor

  Özcan rektörlerle biraraya geldi

  Öğretmenlerimiz öğle yemeğini evden getiriyor

  Yine kuş gribi alarmı

  En küçük il Bayburt

  Suyu tasarruflu kullanalım

  İSKİ, kaçağı düşürdü

  Tezek çilesi bitti

  Sokak hayvanları sahipsiz kalmayacak

  Cep telefonu, uykuya da zararlı

  Karneler, velinin ilgisini gösteriyor

  Kan bağışı yüzde 20 arttı

  Siirt'te 'Her Çocuk Okula' kampanyası


 Son Dakika Haberleri