Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Büyüme hedefi tutmaz

DenizBank Finansal Hizmetler Grup Başkanı Hakan Ateş, Türkiye'de eskisi kadar müreffeh ve hızlı bir gelişme, büyüme olmayabileceğini belirterek, ''Ama dünyadaki bu kadar kötüye gidişten Türkiye daha az etkilenecektir, göreceli olarak iyi kalacaktır'' dedi.

Ateş, piyasalardaki gelişmelere ilişkin yaptığı değerlendirmede, dünyada bu kadar derinleşerek büyüyen bir krizin Türkiye'yi etkileyeceğini düşündüklerini daha önce de dile getirdiklerini söyledi.

Hakan Ateş, her ne kadar dünyanın hiçbir zaman 2000-2007 arasındaki trendini koruyamayacaksa da aşağı inişin çok sert olmayacağı görüşünü dile getirerek, şunları kaydetti: ''Türkiye'deki büyümeyi etkiler bu. Dünya büyümezken Türkiye'nin hedeflediği 5,5'larda büyümeyi gerçekleştirmesi bana göre biraz zor. Bu sene için yüzde 4'ler civarındaki büyüme de başarıdır. Çünkü dünyadaki durum ortada. Tabiî ki fonlar bizim gibi sermaye fakiri ülkelerde daha daralacaktır, vadeleri kısalacaktır, temin riski artacaktır. Çünkü varlığa dayalı bir menkul ihraca şu anda dünya da kapalı...''

Türkiye'nin, sermaye fakiri olduğu için kredilendirmeye muhtaç durumda bulunduğunu belirten Ateş, ''Bu, geçen yıl kadar rahat olmayacak ve önümüzdeki yıl, bu yıl kadar rahat olmayacak, yani giderek daralacak'' görüşünü aktardı.

/ İSTANBUL

26.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vergilerini ödemediler

  Büyüme hedefi tutmaz

  Devlet günde 133.5 milyon YTL faiz ödedi

  İTO: Krizler bizi etkilemez

  Elektrik iletim ücretlerine zam

  Niyet mektubu IMF'ye gönderiliyor

  ETBİR, İSUGA 2008'de

  Uluslararası Yoksulluk Sempozyumu

  Petrol ve altın fiyatları yükseldi

  Tesco, İstanbul'daki ilk mağazasını Kurtköy'de açacak


 Son Dakika Haberleri