Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Niyet mektubu IMF'ye gönderiliyor

Türkiye ile IMF arasındaki mevcut Stand-by düzenlemesinin 7. Gözden Geçirmesine ilişkin Niyet Mektubunun, kısa sürede IMF'ye gönderileceği öğrenildi.

Niyet Mektubu'nun yazımı tamamlandı. 7. Gözden Geçirmenin ardından, geriye kalan iki Gözden geçirme birleştirilecek. 19. Stand-by düzenlemesi, öngörüldüğü gibi, zamanında ve Mayıs ayı başında sona erecek.

Niyet Mektubunun IMF'ye gönderilmesinin ardından, İcra Direktörleri Kurulunun Mektubu, Şubat ayında onaylayarak 7. Gözden Geçirmeyi tamamlaması bekleniyor. IMF ile mevcut Stand-by anlaşması çerçevesinde, geriye yaklaşık olarak 3,4 milyar dolarlık bir kredi imkânı kalırken, bu kredi iki eşit parça halinde kullandırılacak. Kredinin ilk dilimi olan 1,7 milyar dolar, 7. Gözden Geçirmenin ardından, kalanı da, birleştirilecek olan son Gözden Geçirmede verilecek. IMF ile mevcut 19. Stand-By düzenlemesi, Mayıs ayında sona erecek. Mevcut 19'uncu Stand-by düzenlemesinin yerini alması beklenen, yeni programın alternatifleri görüşülürken, malî destek içermese de yine Stand-by çerçevesinde bir anlaşmanın yapılacağı vurgulanıyor.

/ ANKARA

26.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vergilerini ödemediler

  Büyüme hedefi tutmaz

  Devlet günde 133.5 milyon YTL faiz ödedi

  İTO: Krizler bizi etkilemez

  Elektrik iletim ücretlerine zam

  Niyet mektubu IMF'ye gönderiliyor

  ETBİR, İSUGA 2008'de

  Uluslararası Yoksulluk Sempozyumu

  Petrol ve altın fiyatları yükseldi

  Tesco, İstanbul'daki ilk mağazasını Kurtköy'de açacak


 Son Dakika Haberleri