Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İsrail'le bir anlaşma daha

Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile İsrail Devleti hükümeti arasında ''Standardizasyon, Uygunluk Değerlendirmesi ve Metroloji Alanında İşbirliği Anlaşması'' onaylandı.

Kudüs'te 7 Mart 2007 tarihinde imzalanan anlaşmanın onaylanmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı Dış Ticarette Standardizasyon Genel Müdürlüğü ve İsrail Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanlığı Standardizasyon Komiseri ''işbirliği makamları'' olarak belirlendi. İşbirliği Makamları, gelecekteki iş birliğinin uygulanmasını ve tarafların ticarette teknik engellere ilişkin kaygılarının teatisini ve değerlendirilmesini de içerecek şekilde anlaşmaya ilişkin hususları ele almak üzere, yılda bir kez veya talep üzerine toplanacak olan ''Standardizasyon Koordinasyon Komitesini'' tesis edecek.

Standardizasyon Koordinasyon Komitesi de tarafların uluslararası hak ve yükümlülükleri ışığında, uygunluk değerlendirmesi prosedürleri alanında karşılıklı tanıma imkanını inceleyecek. İşbirliği Makamları ortak faaliyet alanlarında standardizasyon, uygunluk değerlendirmesi ve metrolojiye ilişkin işbirliğini geliştirecekler. Anlaşma ile ''teknik düzenlemeler, standartlar ve uygunluk değerlendirmesi prosedürleriyle ilgili ticarette gereksiz engellerin kaldırılması, ticarette teknik engellerin kaldırılması ve standardizasyon, uygunluk değerlendirmesi ve metroloji alanlarında bilimsel işbirliğinin teşviki amacıyla uluslararası standartların ulusal standartlar olarak kabulü, tarafların standardizasyon, uygunluk değerlendirmesi ve metroloji alanlarında uzmanlaşmış kuruluşları arasında doğrudan ilişkilerin geliştirilmesi'' amaçlanıyor.

Söz konusu anlaşma, tarafların iç mevzuatı uyarınca anlaşmanın yürürlüğe girmesi için gerekli olan iç hukuki prosedürlerin tamamlandığını diğer tarafa bildiren son diplomatik yazı tarihinde yürürlüğe girecek.

Anlaşma bir yıl süreyle yürürlükte kalacak ve sonrasında akit taraflardan birisi anlaşmayı sonlandırma niyetini Anlaşmanın geçerlik süresinin bitiminden en az 90 gün önce diğer akit tarafa diplomatik yollardan yazılı olarak bildirmediği takdirde aynı süre için kendiliğinden yenilenecek.

/ ANKARA

27.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Rus komutan: Pilotlarımız daha dindar olmalı

  KAMU HİZMETİ ALABİLMELİ

  AKP'li Tuna: Partim adına konuşamam

  İsrail'le bir anlaşma daha

  Kara Kuvvetlerine uzman komando

  Kar geliyor

  Mardin'de yağmur duâsı

  Bakan Özak: Yasağı germeden çözeceğiz

  TBMM'ye en çok başvuru İstanbul'dan

  Yasak sürerse, yeni anayasa kadük olur

  'Hükümetin yargıya müdahale niyeti yok'

  Sayıştay'ın boş üyelikleri için seçim

  Sokak çocuklarına devlet sahip çıkmalı

  Köksal Toptan yarın Mısır'a gidecek

  Ümraniye'de 9 araç kunduklandı

  265 köy yolu kapandı

  Darfurlu çocuklar, Kur'ân bekliyor

  Bartın'da kuş gribi uyarıları

  Türkiye nüfusunun "En" leri

  "Aşure" dostlukları pekiştirdi

  Nevşehirliler yasağa karşı

  Yıldız Teknik Üniversitesi İEEE faaliyetleri


 Son Dakika Haberleri