Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bakan Günay: Yanlışları ortadan kaldıracağız

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul'un dünya kültür mirası listesinden çıkarılamayacağını belirterek, ''Şimdiye kadar yapılmış olan yanlışların hepsini ortadan kaldırmaya, İstanbul'u dünyada hak ettiği yere kavuşturmaya çalışacağız ama, bütün bu yanlışlar bile İstanbul'un dünyada çok özel ve güzel bir mekân olmasını önleyemedi. Bundan sonra da önleyemez'' dedi.

Günay, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Danışma Kurulu Toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

İstanbul'da yapılacak yıkımlara ilişkin bir soru üzerine Günay, Gülhane Parkı'nda yapılacak yıkımların çok büyük çapta olmadığını, ancak küçük çapta başlayacak bu yıkımların ileride büyük yıkımların habercisi olacağını söyledi.

Günay, ''İstanbul'un Dünya Kültür Mirası listesinden çıkarılma tehlikesi altında bulunduğuna'' yönelik yapılan hatırlatmalar üzerine de şunları kaydetti: ''Öyle bir şey olmaz. İstanbul, kültür mirası listesinden çıkarılamaz. İstanbul, başlı başına dünyada çok önemli, çok özel mekânlardan birisidir. Şimdiye kadar yapılmış olan yanlışların hepsini ortadan kaldırmaya, İstanbul'u dünyada hak ettiği yere kavuşturmaya çalışacağız ama bütün bu yanlışlar bile İstanbul'un dünyada çok özel ve güzel bir mekân olmasını önleyemedi. Bundan sonra da önleyemez.'' İstanbul Valisi Muammer Güler de UNESCO Ulusal Komitesi'nin dâvet üzerine geldiğini ve hem kültürel projelerin hazırlanması, hem de daha önceki iş planını bitirebilmek açısından planlandığı gibi Mayıs ayında yapılmasını tekrar önerdiklerini kaydetti.

29.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yabancı misafirlerin gözdesi: Yerebatan

  Bakan Günay: Yanlışları ortadan kaldıracağız

  DÖSİM dünyaya açılıyor


 Son Dakika Haberleri