Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

DÖSİM dünyaya açılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdürlüğü (DÖSİM) Müdürü Tolga Yusuf Tuyluoğlu, 30 bin ürünle dünyanın en büyük el san'atı ürünü kuruluşu olmalarına karşın dağıtım ve pazarlamada zayıf kaldıklarını belirterek, ''DÖSİM ismini çıkartıp, yepyeni bir isim ve markayla ortaya çıkacağız'' dedi.

DÖSİM Müdürü Tuyluoğlu, önümüzdeki döneme ilişkin çalışmaları konusunda yaptığı açıklamada, yeni dönemde farklı satış modelleri uygulayacaklarını ve müzelerdeki satış noktalarında eserlerin replikaları (eserlerin bire bir kopyası) ile müze markalı, not defteri, kupa, anahtarlık gibi ürünler satılacağını bildirdi.

Tuyluoğlu, DÖSİM olarak Türkiye'deki el san'atları üreticilerinin ayakta kalmasına ciddi katkılar sağladıklarını, el san'atları ürünlerinin DÖSİM vasıtasıyla geniş bir pazara ulaştığını söyledi. Artık sayıları azalan küçük işletmeler ve kişilerin el sanatları ürünlerini düzenledikleri yarışmalar veya kurumdaki ''Uzmanlar Kurulu''nun değerlendirmesiyle satın aldıklarını anlatan Tuyluoğlu, DÖSİM El San'atları Satış Mağazalarında, takılardan ahşap işlerine, çinilerden kumaşlara kadar Türk el san'atının nadide örneklerinin sunulduğunu kaydetti.

29.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yabancı misafirlerin gözdesi: Yerebatan

  Bakan Günay: Yanlışları ortadan kaldıracağız

  DÖSİM dünyaya açılıyor


 Son Dakika Haberleri