Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kenya'da kriz derinleşiyor

Kenya'da muhalefet saflarında yer alan bir parlamenterin öldürüldüğü bildirildi. Polis kaynakları, muhalefet lideri Odinga Raila'nın Kenya Turuncu Demokratik Partisi (ODM-K) üyesi Mugabe Were'nin 27 Aralıktaki seçimlerin ardından patlak veren şiddet olaylarına kurban gittiğini, parlamenterin başşehir Nairobi'deki evinin önünde öldürüldüğünü açıkladı.

Aynı kaynaklar, Were'nin Mwai Kibaki'nin yeniden devlet başkanı seçilmesiyle patlak veren şiddet olaylarında öldürülen ilk parlamenter olduğuna dikkati çekti ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Bu arada, Kenya'da 27 Aralıkta yapılan seçimlerde yeniden seçildiği açıklanan Devlet Başkanı Mwai Kibaki'nin rakibi muhalif lider Raila Odinga, partisinden bir milletvekilinin öldürülmesinde siyasî rakiplerinin parmağı olduğunu düşünüyor.

Odinga, Mugabe Were'nin evinin önünde öldürülmesiyle ilgili olarak Nairobi'de düzenlediği basın toplantısında, "soğukkanlılıkla işlenen bu cinayette siyasî rakiplerinin parmağı olduğunu düşündüğünü" söyledi.

Öte yandan, Kenya'nın batısındaki Rift Vadisi'nde geceden beri 9 kişinin öldürüldüğü bildirildi. Kenya'da askerî helikopterlerden Naivaşa şehrindeki mültecileri tehdit eden silâhlı kalabalığa ateş açıldı. Olay yerindeki Reuters muhabirleri, 2 helikopterin kalabalığa defalarca ateş açtığını gördüklerini söylediler. Bu arada muhalefetteki Turuncu Demokrasi Hareketi'nden bir milletvekilinin öldürülmesinin ardından başşehir Nairobi'nin Kibera bölgesinde çatışmalar başladığı haberleri geliyor. Bir Reuters muhabiri, kafalarında ve boyunlarında yaraları olan 7 ceset gördüğünü, bunlardan birinin öldürülmeden önce zorla sünnet edildiğini söyledi.

Rift Vadisi'ndeki Naivaşa'dan kaçmaya çalışanların da evlerinin yağmalandığı, eşyalarının yakıldığı haberleri veriliyor.

/ NAİROBİ/KİSUMU

30.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush, Hamas'a yüklendi

  Kenya'da kriz derinleşiyor

  Somali'de çatışmalar yeniden alevlendi

  Beşşar muhaliflere göz açtırmıyor

  İran, karar tasarısı bilâhare oylanacak

  Cezayir'de karakola bombalı saldırı

  Kanada Afganistan'dan çekilmeyle tehdit etti

  Amerika'da modern kölelik

  Ekvador'da deniz aslanı katliâmı


 Son Dakika Haberleri