Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush, Hamas'a yüklendi

ABD Başkanı George Bush, Gazze Şeridi'nin kontrolünü eline geçiren Hamas örgütünün Filistinlilere sefalet getirdiğini söyledi. Bush, "Birliğin Durumu" konuşmasında, Filistinlilere seslenerek, "Hamas'ın size ne getirdiğine bir bakın. Daha iyi bir eğitim sistemi, daha iyi bir sağlık sistemi değil, sefaleti getirdiler" dedi.

İsrailliler ile Filistinliler arasında öngörüldüğü gibi bu yıl sonuna kadar barış anlaşması imzalanması için elinden geleni yapacağını belirten Bush, Ramallah ve Kudüs ziyaretleri sırasında iki tarafın liderleriyle yaptığı görüşmelerde, ABD'nin bir Filistin devletinin kurulmasını da öngören barış anlaşmasının imzalanması için elinden geleni yapacağını belirttiğini kaydetti ve "Barış içinde yan yana yaşayan demokratik İsrail ile demokratik Filistin'in vakti gelmiştir" ifadesini kullandı.

Konuşmasında, Irak konusuna da değinen Bush, bu ülkeden erken asker çekmenin olumsuz sonuçlar doğuracağını ileri sürdü ve "bu noktaya gelinmesinden sonra, bu kadar iş yapılmasından sonra görevi tamamlamamak olmayacağını" söyledi.

ABD Başkanı, 2008'in bir geçiş yılı olduğunu ve Irak'ta şiddetli çatışmalar beklendiğini söyledi. Bununla birlikte bu ülkedeki güvenlik durumunun dikkate değer ölçüde iyileştiğini belirten Bush, "Irak'taki düşmanlarımıza ağır darbeler vurduk. Daha yenilmediler ve şiddetli çatışmalar beklemeliyiz" dedi ve bu yılki hedefin, geçen yıl kaydedilen ilerlemelerin pekiştirilmesi olduğunu kaydetti.

Bu arada, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın güvenlik kuvvetlerinin Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınıra konuşlandırılmasına destek verdiğini açıkladı. Rice, düzenlediği basın toplantısında, "Bu sınıra biraz çeki düzen vermek için Filistin Yönetiminin buradaki varlığını destekliyoruz. Halledilmesi gereken birçok ayrıntı var ve ben bu özel noktalar konusunda bir yorumda bulunamam, çünkü bu çok karmaşık bir operasyon" dedi.

/ WASHINGTON

30.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush, Hamas'a yüklendi

  Kenya'da kriz derinleşiyor

  Somali'de çatışmalar yeniden alevlendi

  Beşşar muhaliflere göz açtırmıyor

  İran, karar tasarısı bilâhare oylanacak

  Cezayir'de karakola bombalı saldırı

  Kanada Afganistan'dan çekilmeyle tehdit etti

  Amerika'da modern kölelik

  Ekvador'da deniz aslanı katliâmı


 Son Dakika Haberleri