Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

ASO: Kriz sınırlı etkileyecek

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, finansal piyasalarda başlayan çalkantının artık küresel çapta bir finansal krize dönüştüğünü belirterek, ''Biz de bu gelişmelerden sınırlı da olsa etkileneceğiz'' dedi.

Özdebir, ASO'nun aylık olağan Oda Meclisi Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçen yıl Ağustos ayında finansal piyasalarda yaşanan krizin Amerikan ekonomisinde, dolayısıyla da küresel ekonomide bir yavaşlamaya yol açacağının artık kesinleştiğini bildiren Özdebir, son yıllarda gerçekleştirilen yapısal reformlar ve uygulanan mali disiplinin ekonomiyi küresel şoklara karşı daha dayanıklı kılmasına rağmen Türkiye'nin de bu gelişmelerden sınırlı da olsa etkileneceğini kaydetti.

Özdebir, dünya ekonomisindeki bir yavaşlamanın ihracatı sınırlı da olsa etkileyeceğini, yabancı sermaye girişlerinde, özellikle portföy yatırımlarında bir yavaşlamanın söz konusu olabileceğini kaydetti.

Merkez Bankası'nın katı enflasyon hedeflemesinden, esnek enflasyon hedeflemesine geçmesinin zamanının geldiğini belirten Özdebir, ''Esnek enflasyon hedeflemesiyle kastettiğim, Merkez Bankası'nın fiyat istikrarının yanı sıra büyüme, işsizlik ve rekabet gücünü de hesaba katması, para politikasına yön verirken, reel ekonomideki gelişmeleri de göz önünde bulundurmasıdır'' dedi.

Sanayicilerin beklentilerindeki iyimserlikte aşınma olduğunu da ifade eden Özdebir, geçen yıl üretim, dış satışlar, yeni siparişler ve ürün fiyatlarında iyimser bir beklenti içerisinde olan firmaların aynı konulardaki 2008 yılı iyimserliklerinde gerileme olduğunu bildirdi.

/ ANKARA

31.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ASO: Kriz sınırlı etkileyecek

  Sanayici kâr üretemiyor

  Mobilya üretimine kar engeli

  "En büyük problem işsizlik ve tembellik''

  Oto galerilerde yüksek model 2. el dönemi

  Yabancı en çok yatırımı müşavirlik hizmetine yaptı

  Dünya Bankası'ndan istihdam kredisi

  Tohum geliştirmezsek sömürge haline geleceğiz

  Türkiye, İspanya'daki fuarda


 Son Dakika Haberleri