Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sanayici kâr üretemiyor

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Arif Özer, ''Sanayici, düşük kur, yüksek ve girdi maliyetlerinin kıskacında sıkıştı, artık kâr üretemiyor'' dedi.

Özer, BUSİAD tarafından hazırlanan raporu açıkladığı basın toplantısında, makine imalat sanayinin 3 milyar 876 milyon dolar olan ihracatını, geçen yıl yüzde 43 oranında artırarak 5 milyar 552 milyon dolara çıkararak, ihracat artışında şampiyon olduğunu hatırlattı. Makine imalat sanayinin, ülke ihracatı içindeki payının yüzde 5,24'e ulaştığını belirten Özer, ''Sektör Avrupa'nın 6. büyük makine üreticisi İspanya'yı yakalamıştır. 200 farklı ülkeye ihracat yapan sektör, dış satışlarının yüzde 80'ini gelişmiş ülkelere yapmış olması da kaliteli üretimin en büyük kanıtıdır'' diye konuştu.

Özer, sektöre ilişkin geçen yıl tespit edilen ve kamuoyu ile paylaşılan sorunların, üzerinden bir yıl geçmesine rağmen pek çoğunun hala henüz giderilemediğini ifade ederek, düşük kur yüksek faiz politikası, kayıt dışı, ölçek ekonomisini yakalayamamış küçük firmaların çokluğu, finansal kiralamada (Leasing) yüksek KDV ve yüksek girdi maliyetleri gibi sorunların, sektörü zor durumda bıraktığını kaydetti. ''Sanayici, düşük kur, yüksek faiz ve girdi maliyetlerinin kıskacında sıkıştı, artık kar üretemiyor'' diyen Özer, sorunların çözümü doğrultusunda yüksek yatırım, enerji ve istihdam maliyetinin düşürülmesi, sektörel yatırım teşviki imkânı sağlanması, yüksek vergi ve sigorta oranlarının düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

/ BURSA

31.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ASO: Kriz sınırlı etkileyecek

  Sanayici kâr üretemiyor

  Mobilya üretimine kar engeli

  "En büyük problem işsizlik ve tembellik''

  Oto galerilerde yüksek model 2. el dönemi

  Yabancı en çok yatırımı müşavirlik hizmetine yaptı

  Dünya Bankası'ndan istihdam kredisi

  Tohum geliştirmezsek sömürge haline geleceğiz

  Türkiye, İspanya'daki fuarda


 Son Dakika Haberleri