Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Mobilya üretimine kar engeli

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren bazı mobilya fabrikalarının hammadde temini ve ürün sevkinde nakliye problemi yaşadıkları için üretimlerini durdurdukları öğrenildi.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İstikbal Mobilya Genel Müdürü Memduh Boydak, Türkiye genelinde yaşanan ağır kış şartları nedeniyle hem hammadde temininde hem de ürün sevkinde problem yaşadıklarını söyledi. Boydak, özellikle İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri'nde yolların karla kaplı olması nedeniyle ürettikleri malları sevk edemediklerini belirtti.

Boydak, şunları söyledi: ''Türkiye genelinde ağır kış şartları ulaşımı etkiliyor. Mobilya üreticilerinin hammaddeleri ve ürünleri genelde hacimli ürünler. Dolayısıyla kamyonlar yollarda kalıyor. Ne hammadde teminini rahat yapabiliyoruz, ne de ürünlerimizi pazara sunabiliyoruz. Bu nedenle sadece mobilya sektöründeki işçilerimize pazartesi gününe kadar izin verdik. Bu süre zarfındaki iş gücü kaybımızı önümüzdeki haftalarda mesai yaparak kapatacağız.''

İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan da Kayseri OSB'deki fabrikalarında çalışan işçilerine cuma gününe kadar izin verdiklerini söyledi.

/ KAYSERİ

31.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ASO: Kriz sınırlı etkileyecek

  Sanayici kâr üretemiyor

  Mobilya üretimine kar engeli

  "En büyük problem işsizlik ve tembellik''

  Oto galerilerde yüksek model 2. el dönemi

  Yabancı en çok yatırımı müşavirlik hizmetine yaptı

  Dünya Bankası'ndan istihdam kredisi

  Tohum geliştirmezsek sömürge haline geleceğiz

  Türkiye, İspanya'daki fuarda


 Son Dakika Haberleri