Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kardeş edebiyatlar buluştu

Kardeş Edebiyatlar Buluşması Türk ve İranlı şairlerin katılımıyla Gaziantep’te gerçekleştirildi. Bölge barışına katkı sağlamak için yapılan “Kardeş Edebiyatlar Buluşması” Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda yapılan programa, Türk, İran, Suriye ve Filistinli şairler dâvet edildi. Birincisi geçen sene yine Gaziantep’te yapılan Kardeş Edebiyatlar Buluşması’na, Filistinli şair Halid Ebu Halid rahatsızlığı sebebiyle katılamazken Suriyeli şairler farklı mazeretler göstererek programa katılmadı.

Şairler bu yılki buluşmada, san’atın bölgesel işbirliğine katkısı üzerine konuşma yaptı. Bölge kardeşliğine dikkat çeken şairler, daha fazla kültür ve san’at faaliyetleri düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Programın ev sahibi olarak konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Önder Büdeyri, bölgenin kültürüne hizmet etmek için her türlü kültürel etkinliğe destek verdiklerini belirtti. Gaziantep’in son yıllarda kültür ve san’at dalında da isim yapmaya başladığını belirten Büdeyri, “Bu şehir, bir zamanlar, baklava fıstıkla anılıyordu. Gaziantep’in çehresi değişiyor. Kültür ve sanatta da isim yapmaya başlıyor. Biz yerel yöneticiler, kültür ve san’ata sahip çıkmak zorundayız. Bu gibi faaliyetlerle şairlerle kültürlerini birbirine atlatma fırsatı buluyor” dedi.

Paneli yöneten Gazeteci Yazar Ali Atalar, geçen sene yapılan konuşmaların kitaplaştırıldığını söyledi.

Atalar, bu sene yapılan konuşmalarında Türkçe ve Farsça olarak 2 dilde kitaplaştırılacağını belirtti. Atalar, bastırılacak kitapların, Orta Asya, Ortadoğu ve Balkan ülkelerine gönderileceğini ifade etti.

Kardeş edebiyat buluşması programına, İran’dan Naser Feyz ve Mahmut Pishdat Türkiye’den Mustafa Aslan ve Hasan Hüseyin Yalvaç katıldı. Konuşmaların ardından şiir dinletisi yapıldı.

06.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kardeş edebiyatlar buluştu

  Tiyatro, yeni yazarlar arıyor

  “Tarih bir milletin hafızasıdır”

  Çeyiz sandığı hiç eskimiyor

  Nemrut’a ziyaretçi akını


 Son Dakika Haberleri