Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tiyatro, yeni yazarlar arıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni nesil yazarları özendirmek, desteklemek, Türk tiyatrosuna yeni yazar ve yeni oyunlar kazandırmak amacıyla, yarışma düzenliyor. Yaşı 15’i geçmiş herkesin katılabileceği yarışma, oyun, roman ve hikâye dallarında olmak üzere üç ayrı dalda gerçekleştirilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik, Türkiye’nin üçüncü ödenekli tiyatrosu olan Şehir Tiyatrosu’na, yeni oyunlar ve yeni yazarlar kazandırma çabası içinde. Türk Tiyatrosu’nun durgun bir dönemden geçtiğini belirten Nejat Birecik, “Yeni sezona girerken Türk Tiyatrosu’nda durgunluğu aşmak adına 3 yıllık bir program yaptık. Birinci yılımızda yeni nesil yazarları özendirmek, desteklemek, Türk Tiyatrosu’na yeni yazar ve yeni oyun kazandırmak amacıyla, yarışma düzenledik. Toplum sorunlarına parmak basan, bugünü irdeleyen, tartışan ve paylaşan, Türkiye ve dünya seyircisinin hayatına ayna olan, gerçekçi bir üslûpla yazılıp, sahnelenmesi öngörülen oyunları bekliyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yarışmalarına, kalemine güvenen herkes katılabilecek. Oyun yazarlarının 15 yaşını bitirmiş olmaları şartı aranıyor. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu çalışanlarının kendileri ve birinci derecede yakınları da yarışmalara katılamayacak. Oyunlar bilgisayarda 14 punto ile dizilmiş olacak ve 8 nüsha halinde elden Şehir Tiyatroları Müdürlüğü’ne iletilecek. Posta ile eserlerini gönderecek olanlar ise “Oyun Yazma Yarışması Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürlüğü SDKM Yahya Kaptan İzmit” adresine eserlerini gönderecek. Katılım kapalı isim ( rumuzlu) ile olacak ve katılımcılar kısa özgeçmişlerini, açık adres ve diğer iletişim bilgilerini kapalı bir zarf içinde her bir dosyaya ekleyecektir. Yarışmaya katılacak oyunlar yayınlanmamış ve sahnelenmemiş olması gerekiyor.

06.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kardeş edebiyatlar buluştu

  Tiyatro, yeni yazarlar arıyor

  “Tarih bir milletin hafızasıdır”

  Çeyiz sandığı hiç eskimiyor

  Nemrut’a ziyaretçi akını


 Son Dakika Haberleri