Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Tarih bir milletin hafızasıdır”

Bağcılar Belediyesi ve Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği tarafından organize edilen “Tarih Bilinci ve Ulusların Geleceği” konferansına katılan Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik, “Tarih bir milletin hafızasıdır” diyerek, geçmişten günümüze kadar Türk Milletinin yaşadığı tarihi olayları anlattı.

Bağcılar Halk Sarayında gerçekleştirilen konferansa, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın yanı sıra, İstanbul Vali Yardımcısı Hürrem Aksoy, TBBD Başkanı Hasan Konuk, Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı, Eski Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, İlçe Millî Eğitim Müdürü Kadir Kuş, İlçe Müftüsü Mustafa Derin ve tarihe ilgi duyan yüzlerce vatandaş katıldı.

Çelik verdiği konferansta, ‘Tarih bir milletin hafızasıdır’ diyerek şunları söyledi: “Hafıza tarih bilinciyle oluşur. Tarihi bilgi edinmek, tarih bilincine sahip olmak demek değildir. Bu tarih bilgisini, kendi milletinin ve medeniyet havzasının tarih felsefesiyle yoğurmadıkça, bir insan, isterse o sahada akademik kariyer yapsın, yine de tarih bilincine sahip olamaz!”

Konferansın ardından Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Prof. Çelik’e çiçek ve plaket takdim etti.

06.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kardeş edebiyatlar buluştu

  Tiyatro, yeni yazarlar arıyor

  “Tarih bir milletin hafızasıdır”

  Çeyiz sandığı hiç eskimiyor

  Nemrut’a ziyaretçi akını


 Son Dakika Haberleri