Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kar tazminatı istiyorlar

Doğu Anadolu Bölgesi’nde sert ve uzun geçen kış mevsimi en çok belediyeleri etkiliyor. Bölgedeki belediyeler, karla mücadele çalışmaları için kar tazminatı talip ediyor.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kış mevsiminde şimdiye kadar karla mücadele çalışmaları için 1,5-2 milyon YTL’lik harcama yapıldığını, mevsim sonuna kadar bu rakamın 5 milyon YTL’ye ulaşabileceğini bildirdi.

Belediye bütçesinden önemli bir kaynağın her yıl karla mücadele çalışmalarına harcandığına dikkati çeken Küçükler, bölgedeki belediyelere kış mevsiminde yaptıkları masraf için kar tazminatı ödenmesini istedi.

Küçükler, ‘’İlimizde kış şartlarının hakim olduğu aylarda mutlaka 130 gün kar temizleme çalışması yapılmaktadır. Kar, belediyenin aslî görevlerinin yerine getirilmesini engellemektedir’’ diye konuştu.

Kış mevsiminde gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı sebebiyle verilen bazı hizmetlerin korunamadığını da ifade eden Küçükler, şunları söyledi:

‘’Kışın karla mücadele için yakıt gideri ve makinelerdeki aşınma payı kayıpları çok büyük külfet getirmektedir. Cadde ve sokaklarda bir kış mevsiminde en az 10 kez kar temizliği yapmak zorunda kalıyoruz. Bütçemizin önemli bir kısmını harcadığımız karla mücadele çalışmaları belediyenin yapması gereken hizmetleri de baltalıyor. Kar tazminatı talep ediyoruz.’’

“HER KIŞ AFET YAŞIYORUZ”

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, bu kış karla mücadele çalışmalarına 2 milyon YTL’lik harcama yapıldığını ifade ederek, ‘’Karla mücadele sadece bir boyut değil. Karı taşımakla iş bitmiyor, karın ve soğuğun yol açtığı zararları da göz önüne almak lâzım’’ dedi.

‘’Her kış bir doğal afet yaşıyoruz’’ diye konuşan Alibeyoğlu, aşırı soğuklar sebebiyle patlayan su ve kanalizasyon şebekelerinin bütçelerine büyük malî yük getirdiğini kaydetti. “AFET KAPSAMINA ALINMALI” Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede ise Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki belediyelere afet yardımı yapılması gerektiğini belirterek, “Şimdiye kadar karla mücadele için 400 bin YTL harcadık. Bu harcamamız daha da artacaktır’’ dedi. Kış mevsiminin uzun ve sert geçtiği bölgelerdeki belediyelerin durumunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da ilettiğini kaydeden Dede, “Kar tazminatı istiyoruz. Bölgemizdeki belediyelere her kış afet yardımı yapılmalı’’ diye konuştu. “BELEDİYELER İÇİN ÖZEL FON...” Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Güler, kış mevsiminin sert ve yoğun geçtiği illerdeki belediyelerin yaptığı harcamalar için özel fon oluşturulmasını talep etti. Erzincan’a son 33 yılda en fazla karın bu kış düştüğünü ifade eden Güler, şunları söyledi: ‘’Devlet, kışın yoğun yaşandığı illerdeki belediyelere karla mücadele için özel bir fon oluşturmalı. İller Bankası veya Çevre ve Orman Bakanlığına bağlı olacak bu fonlardan bütçesinin büyük bir kısmını karla mücadele için harcayan belediyelere destek sağlanmalıdır. Geçtiğimiz yıllar 1-1,5 milyon YTL’yi bulan karla mücadele masrafımız bu yıl kış mevsiminin sert geçtiği için 2-2,5 milyon YTL’yi bulacak. Hizmet için ayıracağımız bütçemizi karla mücadele için harcıyoruz.’’

/ ERZURUM

09.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bolat: ‘Başörtüsünü bırak, ekonomiye bak‘ olmaz

  Özel üniversite açmak da yasak

  Şahin: Mutabakat arıyoruz

  İkinci tur oylama bugün

  Bağış: Mecliste başörtüsü serbest olsun demedim

  Yasak, yasal hale getiriliyor

  Hukukçulardan başörtüsü desteği

  YÖK: ÖSS kılavuzunu, 14 Şubat’ta görüşecek

  İstanbul’a bir üniversite daha geliyor

  DP'li belediye başkanları toplanıyor

  Hava destekli operasyon sürüyor

  Derneklere AB eğitimi

  80 bin dosya bilgisayara aktarılacak

  Kar tazminatı istiyorlar

  Ağca’ya red

  Bin kamyon kar

  DSÖ’den sigara yasağına tebrik

  Beden öğretmenliği adayları tiryaki çıktı

  İntihale ağır ceza getirildi

  Mahallî İdare Birlikleri geliyor

  Işık kirliliği, ekosistemi yok ediyor

  Konuşarak beyin ameliyatı oldu

  Satürn’ün uydusunda su olabilir

  Uzaydan dünyaya kâğıt uçak

  Topuklu ayakkabı bel ağrısı yapıyor

  Kaleiçi, turizm sezonuna ışıl ışıl girecek


 Son Dakika Haberleri