Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Derneklere AB eğitimi

Rize İl Dernekler Müdürü Turgay Esen, dernek yöneticilerini bilgilendirme çalışması başlattıklarını belirterek,“dernek yöneticilerine AB hibe fonları ve proje hazırlamayla ilgili bilgi de verilmektedir’’ dedi.

“Randevulu Çalışma Sistemi’’ başlattıklarını söyleyen Esen, makamında düzenlediği basın toplantısında, il genelinde 576 dernek bulunduğunu, bu derneklerin kurallara uygun faaliyet göstermelerini sağlamak için çeşitli zamanlarda denetimler yaptıklarını belirtti.

Derneklerin doğru uygulamalar yapabilmeleri için son 3 yılda 26 seminer düzenlediklerini, böylece dernek yöneticilerini bilgilendirerek hata yapmalarını önlemeye çalıştıklarını dile getiren Esen, “Yaptığımız çalışmalarda amacımız dernek yöneticilerimizin zaman ve para kaybı yaşamalarını önlemektir. Bu kapsamda Türkiye’de bir ilk olarak dernek yöneticilerimizi bilgilendirmek için ‘Randevulu Çalışma Sistemi’ başlattık’’ dedi. Esen, yapılan çalışmada haftanın 3 günü 5 dernek yöneticisinin İl Dernekler Müdürlüğüne çağrıldığını ve burada görevlilerce kendilerine derneklerin yapması gerekenler ve işleyişi hakkında detaylı olarak bilgi verildiğini anlatarak şunları söyledi: “Normal çalışma sisteminde zaman zaman dernekleri denetleyerek eksikleri olup olmadığını belirliyorduk. Ancak bu çalışma sisteminde dernek yöneticilerine çok fazla bilgi verme imkânımız olmuyordu. Yeni başlattığımız çalışma sistemi ile dernek yöneticilerine geniş bilgi verme imkânı olmaktadır. Böylece eksiklerini gidermeleri ve daha sonra yapılacak denetimlerde idarî para cezası almalarının önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca dernek yöneticilerine AB hibe fonları ve proje hazırlamayla ilgili bilgi de verilmektedir.’’

İl genelindeki dernek yöneticilerini bilgilendirme çalışmasını 1 yılda tamamlamayı planladıklarını ifade eden Esen, “Kısa bir süre sonra dernek yöneticilerine, internet ortamında bilgi girişini sağlayacak bir CD dağıtacağız. Böylece dernek yöneticilerinin zaman kaybı yaşamalarını önlemeye çalışacağız. Ayrıca dernek bilgilerinin de hızlı bir şekilde yenilenmesi sağlanacaktır’’ diye konuştu.

Abdullah Uzun / RİZE

09.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bolat: ‘Başörtüsünü bırak, ekonomiye bak‘ olmaz

  Özel üniversite açmak da yasak

  Şahin: Mutabakat arıyoruz

  İkinci tur oylama bugün

  Bağış: Mecliste başörtüsü serbest olsun demedim

  Yasak, yasal hale getiriliyor

  Hukukçulardan başörtüsü desteği

  YÖK: ÖSS kılavuzunu, 14 Şubat’ta görüşecek

  İstanbul’a bir üniversite daha geliyor

  DP'li belediye başkanları toplanıyor

  Hava destekli operasyon sürüyor

  Derneklere AB eğitimi

  80 bin dosya bilgisayara aktarılacak

  Kar tazminatı istiyorlar

  Ağca’ya red

  Bin kamyon kar

  DSÖ’den sigara yasağına tebrik

  Beden öğretmenliği adayları tiryaki çıktı

  İntihale ağır ceza getirildi

  Mahallî İdare Birlikleri geliyor

  Işık kirliliği, ekosistemi yok ediyor

  Konuşarak beyin ameliyatı oldu

  Satürn’ün uydusunda su olabilir

  Uzaydan dünyaya kâğıt uçak

  Topuklu ayakkabı bel ağrısı yapıyor

  Kaleiçi, turizm sezonuna ışıl ışıl girecek


 Son Dakika Haberleri