Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dersler ve sınav stresi birlikte başladı

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında 2007-2008 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı dün başladı. İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından ders başı yaptı. Öğrenciler, bu dönemi sınavlara hazırlanarak geçirecek.

İlköğretim 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin katılabileceği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına (DPY-B) başvurular dün başladı.

SBS ile DPY-B, 21-22 Haziran 2008 tarihlerinde birlikte yapılacak. 21 Hazirandaki sınava 6. sınıf, 22 Hazirandaki sınava 7. sınıf öğrencileri girecek. Bu sınavlara katılmak isteyen öğrencilerin velileri, öğrencinin T.C kimlik numarasıyla Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankası şubelerinden birine 10 YTL sınav ücreti yatıracak. İki sınav için ayrı ayrı ücret yatırılmayacak. Öğrencinin, sınav ücretinin yatırıldığını gösterir dekontu saklaması gerekiyor. Sınav ücretini yatırmak, SBS’ye başvurmuş olmak için yeterli sayılacak.

DPY-B için başvurular, Millî Eğitim Bakanlığının ‘’http://www.meb.gov.tr’’ veya ‘’http://oges.meb.gov.tr’’ adreslerinden yapılacak. Bu öğrencilerin başvuru bilgileri ve DPY-B ile ilgili belgeleri kontrol edildikten sonra okul müdürlüğü tarafından elektronik onaylama yapılacak. 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu kapsamına giren öğrencilerden ise sınav ücreti alınmayacak. Bu öğrencilerin başvuru işlemleri, okul müdürlüğü tarafından e-okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

İŞTE DİĞER SINAVLAR

Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde okumak isteyen ilköğretim son sınıf öğrencileri, 8 Haziran 2008’de son kez yapılacak, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na (OKS) girecekler. Ayrıca, ilköğretim okullarının 5. sınıf öğrencileri ile liselerin 9, 10 ve 11. sınıflarında okuyan öğrenciler, 4 Mayıs 2008’de gerçekleştirilecek DPY-B Sınavı’na katılacaklar. Lise son sınıftaki öğrenciler 15 Haziran 2008’de yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS), üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adaylar da 22 Haziran 2008’de yapılacak Yabancı Dil Sınavı’na girecekler. 2007-2008 eğitim-öğretim yılı 13 Haziran 2008 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler, 3 ay sürecek yaz tatili yapacak. 2008-2009 eğitim-öğretim yılının ise 15 Eylül 2008’de başlaması planlanıyor.

/ ANKARA

12.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yangın şehitleri duâlarla

  Demokrasi ve özgürlükleri genişletelim

  Sivil Platform: YÖK 17’ye gerek yok

  Yasağın kaldırılması hak teslimidir

  Üniversitelerde yasak sürüyor

  CHP iptalden emin

  Hisarcıklıoğlu: 18 yaşına gelene giyinme özgürlüğü vermemek olmaz

  Bu leke temizlenmeli

  DP misyonu, kutsal değerler üzerinden siyaset yapmaz

  İsrail’le bu samimiyet niye?

  Dersler ve sınav stresi birlikte başladı

  Yüzme havuzunda dizaltı şort yasağı

  Gençler projeleriyle yarıştı

  Kuş Cennetinde yangın

  G.Antepli genç, Türkiye'yi "kare kare" anlatacak

  Belde belediyelerinde tedirginlik

  “Baldız ve bacanak izni" yine uzlaşmazlık konusu

  Sulukule’ye TOKİ eli değecek

  Anadolu Baroları Platformu hürriyetlere taraf

  İkinci el araba fiyatına güvercin

  Avrupa, Mars projesine isim arıyor

  Jeotermal ısı yaygınlaşıyor

  3 bin kişi ilik nakli bekliyor

  Veliler gönüllü temizlik yapıyor

  Sigara tedaviyi de güçleştiriyor

  Türkiye sevdalısı Filipinli profesör

  Ya 1700 YTL başlık parası, ya berdel

  Google’nin cep yazılımı görücüye çıktı


 Son Dakika Haberleri