Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bu leke temizlenmeli

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin dâvânın dün yapılan duruşması öncesi bir açıklama yapan “Hrant Dink Duyarlılık Grubu,” düşüncenin yargılanmadığı ve cezalandırılmadığı, düşünceleri yüzünden insanların hedef haline gelmediği bir Türkiye için bu lekenin silinmesi gerektiğini bildirdi.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davanın dün yapılacak üçüncü duruşması öncesi, aralarında milletvekili ve gazetecilerin de bulunduğu “Hrant Dink Duyarlılık Grubu’’, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinin duruşma salonlarının bulunduğu kapısının önünde, AKP İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı, “Hrant Dink Duyarlılık Grubu’’ adı altında, yazar Adalet Ağaoğlu, milletvekilleri Akın Birdal, Burhan Kayatürk, Hüsnü Tuna, İbrahim Yiğit, Mehmet Domaç, Nursuna Memecan ve Ufuk Uras ile akademisyen Ahmet İnsel, yönetici Can Paker, gazeteciler Ali Bayramoğlu, Cengiz Çandar, Etyen Mahçupyan, Kürşat Bumin, Mustafa Karaalioğlu, avukat Fethiye Çetin ve yönetmen Sırrı Süreyya Önder’in imzalarını taşıyan basın açıklamasını okudu. Açıklamada, imzaları olan kişilerin, siyasî ve kurumsal aidiyetlerinden bağımsız bir şekilde, sorumluluk sahibi yurttaşlar ve milletvekilleri olarak, Hrant Dink cinayeti ile ilgili dâvâ sürecini yakından izlemek üzere bir araya geldikleri vurgulandı.

“Bizi bir araya getiren ana dürtü, Hrant Dink’in katledilmesinin vicdanlarımızda açtığı derin yaradır’’ denilen açıklamada, ‘’söz konusu dâvânın tüm arka plan bağlantılarına korkusuzca ulaşılmasının, ilgili tüm kişi, organ ve kurumların bu sonucu sağlamak üzere gereken tasarrufta bulunmasının, vicdani açıdan asgarî bir görev olduğunu düşündükleri’’ ifade edildi.

“Düşüncenin yargılanmadığı ve cezalandırılmadığı, düşünceleri yüzünden insanların hedef haline gelmediği bir Türkiye için bu lekenin silinmesi gerektiği’’ belirtilen açıklamada, “dinsel, etnik veya siyasi eğilimi ne olursa olsun, tüm duyarlı yurttaşların bu süreçte yanlarında olacağı, aynı ortak vicdanın sesi olacağını bildikleri’’ kaydedildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Bu dava simgeseldir. Bu dava, kendisinden önceki ve sonraki hadiseler arasında bir köprü durumundadır. Bu dâvâ, şeffaf bir yönetim ve mutlak bir düşünce özgürlüğü adına sahiplenilmelidir. Üzerinde yaşadığımız toprakların paylaşmacı, kültürel mirasına layık olmak için sahiplenilmelidir. Bu çerçevede, ihtiyaç duyduğumuz adil bir mahkeme süreci toplumsal meşrûiyete ve siyasî seferberliğe fazlasıyla muhtaçtır. Aksi halde daha önceki kötü örnekleri de hatırlayarak, adaletin yerine geleceğinden büyük kuşku duyuyoruz. Bu nedenle vicdanımızın sesini dinleyerek yola çıkan bizlerin esas talebi Hrant için, Türkiye için adalettir.’’

/ İSTANBUL

12.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yangın şehitleri duâlarla

  Demokrasi ve özgürlükleri genişletelim

  Sivil Platform: YÖK 17’ye gerek yok

  Yasağın kaldırılması hak teslimidir

  Üniversitelerde yasak sürüyor

  CHP iptalden emin

  Hisarcıklıoğlu: 18 yaşına gelene giyinme özgürlüğü vermemek olmaz

  Bu leke temizlenmeli

  DP misyonu, kutsal değerler üzerinden siyaset yapmaz

  İsrail’le bu samimiyet niye?

  Dersler ve sınav stresi birlikte başladı

  Yüzme havuzunda dizaltı şort yasağı

  Gençler projeleriyle yarıştı

  Kuş Cennetinde yangın

  G.Antepli genç, Türkiye'yi "kare kare" anlatacak

  Belde belediyelerinde tedirginlik

  “Baldız ve bacanak izni" yine uzlaşmazlık konusu

  Sulukule’ye TOKİ eli değecek

  Anadolu Baroları Platformu hürriyetlere taraf

  İkinci el araba fiyatına güvercin

  Avrupa, Mars projesine isim arıyor

  Jeotermal ısı yaygınlaşıyor

  3 bin kişi ilik nakli bekliyor

  Veliler gönüllü temizlik yapıyor

  Sigara tedaviyi de güçleştiriyor

  Türkiye sevdalısı Filipinli profesör

  Ya 1700 YTL başlık parası, ya berdel

  Google’nin cep yazılımı görücüye çıktı


 Son Dakika Haberleri