Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Göreceğiz..

Gelecekte nerede olmak istiyorsak, bugünden itibaren olmak istediğimiz yeri planlamaya başlamalıyız. Sadri Şener ve ekibi bu konuda ön hazırlık yapmıştır diye düşünüyorum. Çünkü, ertelenen kongreden sonra bile iki ay geçti. Bu süreden önce de medyada ve çeşitli yerlerde transfer ve kurumsal yapı konusunda sayın Şener ve ekibinin hazırlıklar yaptığını biliyorum. Kendisinin, ‘Trabzonspor’u on beş sene önce nerede bıraktıysam orada’ açıklaması da var. Eğer sene 2008 ama Trabzonspor hala 1993’lerdeyse iş daha da vahim demektir.

Ama her ne olursa olsun, yeni seçilen başkan ve yönetim camiaya kısa süreli bir heyecan getirecektir. Bu sürede saha sonuçları da iyi giderse, o moralle takım kısmen toparlanabilir. Yine de sayın Şener tüm hazırlığını gelecek sezonun Trabzonspor’u için yapmalı. Hem kurumsal hem de sportif manada düşündüklerini hayata geçirmeli.

Neler yapılmalı, nasıl yapılmalı?

Herkesin bildiği şeyleri tekrarlamayacağım. Altyapıya yönelelim, yabancı oyuncu transfer etmeyelim, sadece yerli hocalarla çalışalım diye klişe cümleler kuracak durumda değiliz. O dönemleri özlemek güzel ama futbol başka bir yere geldi. Ne demek yabancı oyuncu istemiyorum diye? Dünya kulübüyüz deyip, yabancı oyuncuya sırtınızı dönemezsiniz.

Stadyum zaten yapılacak. 2011 Gençlik olimpiyatları için yapılmak zorunda. Şimdi herkes saha içini merak ediyor. Hem, stadyum olayı öyle aceleyle hemen başlanmasına gerek olmayan, zamana yayılarak yapılması gereken bir proje. Sadri Şener ilkin sahanın içine elini atsın derim ben. Önümüzdeki sezon Ersun Yanal ile devam edecekse, istediği oyuncularla şimdiden görüşmelere başlasın. En geç 15 Mayıs 2008’te de gelecek sezonki takımı şekillendirmeli. Sadri beyin yönetiminde futbol ve iş dünyasının içinde olan çok ilginç yöneticiler var. Bunların önce akıllarından faydalanılmalı.

İkinci olarak;

Eski yönetiminin başlatmak istediği tesisleşme hamlesi var ki, stadyum değil, altyapı ve kamp tesisleriyle Trabzonspor modern tesislere yeniden kavuşturulmalı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri yapılalı 20 yılı geçti ve çok küçük makyajlar dışında tesislerde hiçbir ciddi yenilenme yapılmadı.

Üçüncü olarak;

Altyapı olayı artık ciddi organize edilmeli. Yani bize altyapıdan yukarıya her sene oyuncu çıkaracak mıyız? Bu oyuncuları kullanacak mıyız? Yapamayacaksak oradaki çocukların hayalleriyle de oynamayalım.

Dördüncü olarak;

Şeffaf, hesap verebilir, Trabzonspor’u her şartta temsil edebilen, vizyon sahibi yönetim modeli göstermek. Belki de Albayrak’ın yapamadığı ve Atay Aktuğ’un da yaptığı şey bu idi. Saha sonuçlarınız kötü gidebilir, bir de temsil kabiliyeti diye bir şey vardır. Bu yönetim ve başkanın Trabzonspor’u Trabzonspor gibi temsil edeceğine inancımız tam. Bundan sonra bize düşen, Sadri Şener ve ekibinin arkasında olmaktır. Çünkü camia yetkiyi ona vermiştir. Zaman, eleştiri yerine katkı zamanıdır.

Kadir Bıyıklı

12.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  F.Bahçe'de huzur var

  Beşiktaş'ı korku sardı

  Beşiktaş zoru sevmiyor

  Trabzon'da 2. Şener dönemi

  En iyi ara transfer Barusso çıktı

  Denizli'de Konya sevinci

  Uygun: 1 puan bizim için iyi

  G.Saray'da kaleci Orkun'a yönetim desteği

  Bursa federasyona ateş püskürdü

  2008 müthiş bir turnuva olacak

  Juventus 2 yılda 1 milyon 400 bin taraftar kaybetti

  F. Bahçe takipte

  Göreceğiz..


 Son Dakika Haberleri