Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Reformlar yavaşladı, ev ödevleri duruyor

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Üyesi Vural Öger, ABHaber’e verdiği mülâkatta, “AB müzakere öncesi hükümet çok iyi ve hızlı çalıştı. Son 1,5- 2 sene içinde ise eski reform hızı azaldı” dedi. Hükümetin ciddî bir reform sürecini tekrar ele alması gerektiğini kaydeden Öger, “Biz, bize verilen ev ödevini yapalım, yine sorun çıkarsa AB’den kaynaklansın” diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Üyesi Vural Öger, son 1,5- 2 sene içinde eski reform hızı azaldığını belirterek, hükümetin ciddî bir reform sürecini tekrar ele alması gerektiğini kaydetti. Öger, “Biz, bize verilen ev ödevini yapalım, yine sorun çıkarsa AB’den kaynaklansın” dedi.

Vural Öger, Türkiye-AB ilişkileri ve Kıbrıs konusuyla ilgili son gelişmeleri ABHaber’e değerlendirdi. AB müzakere öncesi hükümetin çok iyi ve hızlı çalıştığını kaydeden Öger, “Son 1,5- 2 sene içinde ise eski reform hızı azaldı. Bu durumda iç politikanın çok etkisi var” diye konuştu.

Öger, Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın aynı zamanda Başmüzakereci olmasının, iki konuya da aynı zamanda eğilmesi çok zor olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de keşke müzakereleri yönlendiren ve halka AB’nin ne olduğunu anlatan ayrı bir bakanlık olsaydı ya da Dışişleri Bakanlığına bağlı bir genel müdürlük olsaydı. Babacan’ın elinde iki tane şapka var, birini taksa diğeri bekleyecek. Bu şartlar altında süreci ilerletmek zor” değerlendirmesinde bulunudu.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ, AB’DE

Vural Öger, “Türkiye AB’ye girdiğinde bölünecek, AB boyunduruğu altına girecek” diyenlerin AB’nin ne olduğunu bilmediğini söyledi. Bilgisizlik, cahillik ve önyargı karışımının çok tehlikeli olacağını ifede eden Öger, şunları kaydetti:

“Bugün AB’ye girip de ekonomisini, demokrasisini, günlük yaşamını düzeltmeyen bir ülke yok. Bu hem bir medeniyet projesi, hem de insanları müreffeh eden bir ekonomi projesidir. Türkiye’ye en çok zarar veren insanlar da böylesi yanlış bilgilerle toplumu zehirleyen insanlardır.

AB’nin Türkiye’ye karşı yaptığı bir oyun falan yok. Avrupa Parlamentosu AP’ de, Türkiye’yi AB’de görmek isteyen kişi sayısı, istemeyenlerden daha fazla. Türkiye’nin geleceği Avrupa Birliği’ndedir. Türkiye AB ile dönülmez bir yola girmiştir. Türkiye bugün rayları döşenmiş bir yolda gitmektedir. Hedefi bellidir. Raydan çıkma durumu da yoktur. Bu konuda hükümet de ciddi bir reform sürecini tekrar ele almalıdır. Biz, bize verilen ev ödevini yapalım, yine sorun çıkarsa AB’den kaynaklansın. Türkiye’nin bu süreçte ekonomisinin büyümesi, reform sürecinin hızlanması, medya aracılığıyla gençlerinin bilgilendirilmesi lâzım.”

Yeni Asya / BRÜKSEL

16.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Reformlar yavaşladı, ev ödevleri duruyor

  Mini etekliye kezzap yalanı

  Başörtüsü bireysel özgürlüktür

  Baş örtenin de açanın da hakları aynı

  CHP, Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu

  Ergin: Ne özel, ne de genel af söz konusu

  Kadın vekiller Bulgaristan’a gidiyor

  CHP, Sarıgül’ün avukatını da ihraç etti

  Doğu’da kar, Batı’da bahar

  Soğuk ve yağışlı hava geliyor

  Dağlarda operasyonlar sürüyor

  Vali Güler: Duâ edelim İstanbul'a kar yağsın

  SGK’dan "dolandırıcılık" uyarısı

  Gül: İzmir EXPO’yu kazanacak

  Katsayı haksızlığı yine çözülmedi

  Sabah programları izleyiciyi kandırıyor

  Yeni bir güneş sistemi keşfedildi

  Yeryüzüne nasıl daha az zarar veririz

  Dünya vakıfları İstanbul’da toplanacak

  Çevreye modern tehdit: e-çöp

  Stres kaynaklı hastalıklar artışta

  4 kilometrelik karlı okul yolu


 Son Dakika Haberleri