Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ÖSS adayları başvuru için beklemeyecek

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) katılacak adayların, bu yıldan itibaren sınav ücretini bankaya yatırdıktan hemen sonra başvurularını yaptırabileceklerini, artık 2 gün beklemelerine gerek olmadığını bildirdi.

Yarımağan, yaptığı açıklamada, ÖSS kılavuzu basma işlemlerine başladıklarını kaydetti. ÖSS ve Yabancı Dil Sınavı’na (YDS) başvuruların 3 Mart-7 Nisan 2008 tarihleri arasında yapılacağını belirten Yarımağan, ‘’Adaylara başvuru için 35 günlük süre verdik. Bu sene başvuran aday sayısı az olacağı için bu süre yeterli’’ dedi.

Adayların ÖSS ve YDS’ye başvurularını bundan önce olduğu gibi okullardan randevu alarak yapabileceklerini ifade eden Yarımağan, geçen yıllarda sınava başvuran ve bilgilerinde değişiklik olmayan adayların ise internet üzerinden başvuruda bulunabileceklerini söyledi. Yarımağan, bu yıl başvurular sırasında adaylara kolaylık sağlayacak bir uygulama başlatacaklarını belirtti.

Adayların bu yıldan itibaren başvuru randevusunun olduğu saatten 5 dakika önce bile bankaya sınav ücretini yatırabileceklerini söyleyen Yarımağan, şunları kaydetti: “Bundan önce adaylar bankaya sınav ücretini yatırdıktan ancak 2 gün sonra başvurularını yapabiliyordu. Bankaya ücret yatırdıktan 2 gün sonrası için randevu alabiliyorlardı. Bu yıldan itibaren bankaya sınav ücretini yatırdıktan hemen sonra başvurularını yapabilecekler. Artık 2 gün beklemelerine gerek yok. Randevudan 5 dakika önce bile parayı yatırabilir. Bu proje üzerinde 1 yıldır çalışıyorduk. Eskiden bankalar bize adayların ücretleri yatırdıklarını toplu olarak 1 gün sonra aktarıyorlardı. Artık bize bilgiler online olarak aktarılacak. Bu uygulama, geçen seneye göre adaylara rahatlık sağlayacak.’’

Kılavuzdaki diğer kuralların geçen yılki kurallarla aynı olduğunu belirten Yarımağan, adayların ÖSS için 40 YTL, YDS’ye girmek istiyorlarsa ÖSS ücretine ek olarak 10 YTL daha ödeyeceklerini bildirdi. Yarımağan, ‘’Sıkışıklık yaşamamaları için adaylara, başvurularını vakitlice yapmalarını öneririm’’ dedi.

/ ANKARA

20.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan gündemi ekonomiye çevirdi

  Bahçeli’den ihanet suçlaması

  Baykal’a göre, türban Kur’ân'ın emri değil

  Başörtüsü temel hak

  AİHM yine mahkum etti

  Şahin: Yeni 42 ilçe kurulacak

  Hak-İş’ten Kosova sendikalarına destek

  Milliyetçilik, korkulardan besleniyor

  İcrada rüşvet operasyonu

  Veliler için yol haritası

  Cumhurbaşkanı Gül, Tanzanya’ya gidecek

  İran: PKK’ya karşı biz de çok şehit verdik

  ÖSS adayları başvuru için beklemeyecek

  Almanya, İstanbul’da üniversite kurmak istiyor

  Doktorlar tercih aşamasında

  İstanbul’un trafik-ulaşım problemi masaya yatırıldı

  Yük treninin iki vagonu raydan çıktı

  Ters makasa giren tren kaza yaptı

  Bu kar, berekettir

  Binlerce köy yolu kapalı

  Evsizlere şefkat eli uzandı

  130 bin aileye gıda yardımı yapılacak

  Yaban hayatına esnaf desteği

  Gazlı içeceklerin yerine süt ve ayran

  İnternet uyuşturuyor

  Araçlara teknoloji fren

  Korkanlar için küçük iğne


 Son Dakika Haberleri