Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

“Kalkınma, değerlerle uyumlu olmalı”

Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) Başkanı İsrafil Kuralay, “Kalkınma politikalarında toplumsal gerçekler gözardı edilmemeli ve ekonomik kalkınma süreci, değerlerle uyum içinde olmalıdır” dedi.

Beyin Fırtınası Projesi, UTESAV Genel Merkezinde, akademisyen, gazeteci, işadamı ve yöneticilerin katıldığı toplantı ile başladı. ‘Ekonomik Kalkınma ve Değerler’ konusunun tartışıldığı toplantının açılışında konuşan UTESAV Başkanı Kuralay, şunları söyledi; “Ekonomik kalkınma ve büyüme sürecinde değerlerimiz gözardı ediliyor. Kimliğimizi koruyarak iktisadî anlamda bir kalkınma programı gerçekleştirmeliyiz. Türkiye’deki kalkınma plânlarında toplumsal dinamikler ve değerler manzumesi dikkate alınmıyor. Bunun sonucunda da sosyal yönü eksik iktisadî programlar ortaya çıkıyor. Biz bu toplantıda değerlerin iktisadî kalkınma sürecinde çok önemli bir faktör olduğunu vurgulamak ve bu alandaki çalışmalara katkı sağlamak istiyoruz.”

Daha sonra sözü alan, MÜSİAD Başkan Yardımcısı Ali Rıza Aslan, ekonomik kalkınmanın değerleri korumak için şart olduğunu, ekonomik olarak kalkınmadan değerlerimizi korumamızın mümkün olmadığını savundu.

/ İSTANBUL

22.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2007, 2006’dan daha kötü geçti

  ASKON: Artık tercihimizi yapalım

  Darboğaza acil tedbir şart

  Bütçede malî disipline devam

  Yıpranma payı yerine erken emeklilik

  Petrol 101 doları aştı

  Benzine 4 kuruş zam

  Belediye reformunun maliyeti 4 milyar YTL

  ATV-Sabah'ın Çalık'a satışına onay

  TÜSİAD: İstihdam azaldı, işsizlik arttı

  “Kalkınma, değerlerle uyumlu olmalı”


 Son Dakika Haberleri