Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yıpranma payı yerine erken emeklilik

Meclis, sosyal güvenlik reformuyla yıpranma payı olarak bilinen fiilî hizmet zammı kaldırılan meslek grupları için emeklilik yaşında indirim planlıyor.

osyal güvenlik reformunu değerlendiren alt komisyon, çalışmalarını tamamladı. Alt Komisyon Başkanı AK Partili Zekai Özcan’ın verdiği bilgiye göre, reformun yürürlük tarihi dördüncü kez erteleniyor. İkincil düzenlemelerin tamamlanması için yayınlandığı tarihten asgari altı ay sonra yürürlüğe girmesine yönelik bir madde yasaya eklendi. Böylece 1 Temmuz olan yürürlük tarihi en erken 1 Eylül’e kalacak.

Tasarıda değişiklikler yapan alt komisyon, gazetecilerin de aralarında bulunduğu meslek gruplarının(milletvekilleri, postacılar ve gemi işlerinde çalışanların bazıları) fiilî hizmet zamlarını kaldırdı. Ancak halen bu haktan faydalananların kazanılmış hakları korundu. Filli hizmet zammı, ordu ve emniyet mensuplarıyla yeraltı maden işleri, çimento, termik santral, demir-çelik, asit, cıva, döküm ve cam fabrikalarında çalışanlarla itfaiyeciler için devam edecek. Fiili hizmet zammı kaldırılanlar için yeni iyileştirmeler de gündemde. Alt komisyonda, meslek gruplarına risk oranlarına göre emeklilik yaşında indirim yapılması görüşü oluştu. Bu yönde çalışma yapılması kararlaştırıldı. Ancak bu uygulama, fiilî hizmet zammı gibi emekli aylığını yükseltmeyecek.

/ ANKARA

22.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2007, 2006’dan daha kötü geçti

  ASKON: Artık tercihimizi yapalım

  Darboğaza acil tedbir şart

  Bütçede malî disipline devam

  Yıpranma payı yerine erken emeklilik

  Petrol 101 doları aştı

  Benzine 4 kuruş zam

  Belediye reformunun maliyeti 4 milyar YTL

  ATV-Sabah'ın Çalık'a satışına onay

  TÜSİAD: İstihdam azaldı, işsizlik arttı

  “Kalkınma, değerlerle uyumlu olmalı”


 Son Dakika Haberleri