Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Darboğaza acil tedbir şart

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayi Odaları Konsey Toplantısı ortak bildirisinde, sanayinin rekabet gücünün yükseltilmesine yönelik ‘çok acil’ tedbirlere ihtiyaç olduğu bildirildi.

TOBB’dan yapılan yazılı açıklamada, uygulanan kur ve faiz politikası ile artan ithalat karşısında, iç piyasada yaşanan darboğazın giderek büyüdüğü ifade edildi. Bildiride, büyüme ve sanayide kapasite kullanım oranlarındaki sinyallerin ciddî olarak izlenmesi ve gereken tedbirlerin vakit geçirilmeden alınması gerektiğine dikkat çekildi, istihdam rakamlarındaki son veriler ve piyasalardaki durumun, işsizliğin artacağına dair ‘ciddî sinyaller’ verdiği kaydedildi. Bildiride, çalıştırdığı işçi sayısına göre ek istihdam sağlanması zorunluluğunun, kayıtdışı işçi çalıştırmayı teşvik ettiği vurgulandı.

Bildiriye göre, haksız rekabet oluşturulmaması için, doğru bir teşvik politikasına ihtiyaç bulunuyor. Bu kapsamda üreticilerin yurtdışına gitmesini önleyecek, sektörel ve proje bazlı doğru teşvikler, doğru bölgelerde uygulamaya konulmalı.

Ekonomik istikrar için mali disiplinin korunmasına işaret edilen bildiride, istihdam maliyetlerindeki işveren üzerindeki yüklerin indirilmesine yönelik çalışmalar için bir yol haritasının belirlenmesi ve öncelikle SSK primindeki 5 puanlık indirim uygulamasının en kısa zamanda gerçekleştirilmesi gerektiği kaydedildi. Sanayinin ihtiyacı olan ara eleman ve kalifiye iş gücü için, mesleki eğitimin teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çekilen bildiride, düşük kur politikası ile ithalatın giderek arttığı, ihracatta karlılık ve verimliliğin düştüğü belirtildi.

/ ANKARA

22.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2007, 2006’dan daha kötü geçti

  ASKON: Artık tercihimizi yapalım

  Darboğaza acil tedbir şart

  Bütçede malî disipline devam

  Yıpranma payı yerine erken emeklilik

  Petrol 101 doları aştı

  Benzine 4 kuruş zam

  Belediye reformunun maliyeti 4 milyar YTL

  ATV-Sabah'ın Çalık'a satışına onay

  TÜSİAD: İstihdam azaldı, işsizlik arttı

  “Kalkınma, değerlerle uyumlu olmalı”


 Son Dakika Haberleri