Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

ASKON: Artık tercihimizi yapalım

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, ülkede para üzerinden kolay para kazanan yabancı kesimlerin ve onlara bağlı zümrelerin oluştuğunu belirterek, “Artık tercihlerimizi belirleyelim, rantçıları mı memnun edeceğiz, milleti mi?’’ dedi. Ekonomi politikalarının yeni dönemi kuşatmada yetersiz olduğunu ifade eden Koca, ülkedeki reel kesimin ciddî sıkıntı içinde olduğunu vurguladı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, “Hem rantçıların çok tatlı paralar kazanmalarına fırsat sunmak hem de üretimi ihracatı ve de istihdamı iyileştirmek mümkün değil. Bunlar konusunda artık tercihlerde bulunmak gerekmektedir” dedi.

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, yaptığı yazılı açıklamada ekonomi politikaların yeni dönemi kuşatmada yetersiz olduğunu ve ikincil kaldığını savundu. Makro tabloların iyi gibi gözükmesine karşı ciddî bozulma işaretleri olduğunu dile getiren Koca, cari açığın finanse edildiği ve risk taşımadığının ifade edilmesine rağmen TCMB’ nın faizleri bu kadar yüksekte tutması ve aşırı muhafazakar bir anlayışla tabir caizse gıdım gıdım indirmesi neyle izah edilebilir? diye sordu.

Koca, açıklamasında şunları kaydetti; “Enflasyon yükselmesin diye çok ciddî bir sıkı mali politika uygulanıyor. İç piyasa kan ağla vaziyete geldi. Ama enflasyon başarılı deniyor. Bu gidişle elde iç üretim kalmayacak. Konuşacağımız şey sadece ithalat olacak. Bunun ülkemiz insanını nasıl sıkıntıya sokacağı aslında şimdiden bellidir. Şimdi şişen bir boyut var. Ülkemizde para üzerinde kolayca para kazanan yabancı kesimler ve onlara bağlı zümreler oluştu. Bu durum sıkıntı içerisinde kıvranan ve üstelik AK Parti’nin zeminini oluşturan kesimi ciddî ciddî zorluyor. En tehlikeli taraf burasıdır.”

Milletin problemleri için hükümetin yeni yönelişlere ihtiyacı olduğunu belirten Koca, şöyle devam etti: “Zira milletin gerçek problemleri var. Makro tabloların göreceli olarak iyileşmesi bu problemlere yegane çözüm değildir. Belli oldu ki, geçen dönem gibi, hem büyümek, hem enflasyonu düşürmek, hem de faizleri düşürmek mümkün olamayacak. Hem yabancıları memnun etmek, hem rantçıların çok tatlı paralar kazanmalarına fırsat sunmak hem de üretimi ihracatı ve de istihdamı iyileştirmek mümkün değil. Bunlar konusunda artık tercihlerde bulunmak gerekmektedir. “

Ümit Kızıltepe / İSTANBUL

22.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2007, 2006’dan daha kötü geçti

  ASKON: Artık tercihimizi yapalım

  Darboğaza acil tedbir şart

  Bütçede malî disipline devam

  Yıpranma payı yerine erken emeklilik

  Petrol 101 doları aştı

  Benzine 4 kuruş zam

  Belediye reformunun maliyeti 4 milyar YTL

  ATV-Sabah'ın Çalık'a satışına onay

  TÜSİAD: İstihdam azaldı, işsizlik arttı

  “Kalkınma, değerlerle uyumlu olmalı”


 Son Dakika Haberleri