Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Güler Sabancı: Fırsat önümüzde

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, siyasi krizlerden uzak durulması halinde, dünya piyasalarına sürülen likidite fazlasının gireceği yerlerden birinin Türkiye olabileceğini söyledi.

Sabancı Holding’in düzenlediği basın toplantısında konuşan Sabancı, yeni dönemde üretimi ve reel sektörü rekabetçi kılmak için yeni çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek 2008 ve sonrasında en az yüzde 7 büyümeyi sağlayacak ilave reel sektör odaklı politikalara ihtiyaç olduğunu kaydetti. Sabancı, “Acilen yapılması gerekenlerin büyük kısmını birkaç senedir söylüyoruz ve hazırlıklar da yapıldı zaten” dedi ve ekledi: “Artık bunları hızlandırmalıyız. Bunlar beklemeye tahammülü kalmayan Sosyal Güvenlik Yasası ve düzenlemeleri, yeni Türk Ticaret Kanunu, vergi reformu ve tabii ki kayıtdışıyla mücadele. Bu sadece denetim yoluyla olamaz; tüm düzenlemelerde bunu yaratan gerçek nedenleri ortadan kaldırmak gerekir.”

‘ENERJİ ÖZELLEŞTİRMESİ

KISA ZAMANDA YAPILMALI’

Sabancı enerji üretim tesislerinin de kısa zamanda özelleştirilerek kapasite artışı sağlanması gerektiğini belirterek, “Bu saydıklarımı hızla gerçekleştirmek bizi ancak 2007 yılında kaybettiğimiz zamanı telafi ettirir. 2008 ve sonrasında değişen dünya dinamiklerinin de daha yüksek en az yüzde 7 büyümemizi sağlayacak ilâve reel sektör odaklı politikalara ve çalışmalara ayrıca ihtiyaç vardır” dedi.

Sabancı 2008’de dünyada çok ciddi belirsizlikler olduğuna işaret ederek, Türkiye’nin öncelikle AB üyelik görüşmelerine ilişkin süreci aksatmadan devam ettirmesi ve farklı bir yapıda da olsa IMF ile ilişkilerini sürdürmesi gerektiğini söyledi.

Sabancı Grubu CEO’su Ahmet Dördüncü ise, Sabancı Grubu’nun 2007 yılı faaliyet kârının yüzde 23 artışla 3.2 milyar YTL’ye çıktığını, 2008 beklentisinin ise yüzde 16 artışla 3.7 milyar YTL olduğunu ifade etti. Sabancı Grubu’nun 2007’de 800 milyon dolarlık yatırım harcaması yaptığını ifade eden dördüncü, 2008 yılında ise büyük bölümü enerji olmak üzere 1.5 milyar dolarlık yatırım harcaması planlandıklarını açıkladı.

/ İSTANBUL

29.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mayınlı araziler temizlenecek

  Güler Sabancı: Fırsat önümüzde

  İnşaat sektörü hız kesti

  EBRD yeni gözdesi Türkiye

  FED yeni faiz indirimine hazır

  Kiler, yurtdışına açılıyor

  Vestel’den kâğıtsız hastane

  AirTies, ‘IPTV’ alıcısı üretti

  Gübretaş, dünyaya açıldı

  Güneydoğu’dan AB’ye ihracat artt

  Ar-Ge’ye 2006’da 4.4 milyar YTL harcandı


 Son Dakika Haberleri