Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Mayınlı araziler temizlenecek

Türkiye ile Suriye arasındaki kara sınırı boyunca bulunan mayınların temizlenmesi ve bu şekilde elde edilecek arazilerin tarımsal amaçla kullanımı için özel bir kanun çıkarılıyor.

Maliye Bakanlığınca hazırlanan ve Bakanlar Kurulunda da ele alınan Taslak ile Türkiye ile Suriye kara sınırındaki mayın (anti personel-anti tank mayınları) ile patlamamış mühimmatın temizlenmesi, imha edilmesi ve bu suretle elde edilecek arazilerin tarımsal amaçlı kullanılması işlemlerine ilişkin esas ve usuller düzenleniyor.

Taslağa göre, mayın temizleme ihalesi ile bu işlemlere ilişkin danışmanlık hizmeti alınması işi, Kamu ihale Kanununa tabi olmaksızın Maliye Bakanlığınca yürütülecek. Mayın temizleme ihalesi, tarımsal faaliyetlerde kullandırılmak üzere yükleniciye bırakılması karşılığı yapılacak.

Temizlenecek mayınlı alanların öncelik sırası, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığının mutabakatı ile belirlenecek. Taslağa göre, mayın temizleme süresi, taşınmazların yükleniciye tesliminden itibaren 5 yılı geçemeyecek.

Taşınmazların temizleme karşılığı tarımsal faaliyetlerde kullanılmasına ilişkin tahmini ihale süresi ise kabul işlemlerinin yapılmasından itibaren 44 yılı geçmemek üzere Maliye Bakanlığınca belirlenecek. Mayınlı alanlarda bulunan maden ve petrol gibi her türlü yer altı zenginlikleri hakkında ise Maden Kanunu ile Petrol Kanunu hükümleri saklı tutulacak.

/ ANKARA

29.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mayınlı araziler temizlenecek

  Güler Sabancı: Fırsat önümüzde

  İnşaat sektörü hız kesti

  EBRD yeni gözdesi Türkiye

  FED yeni faiz indirimine hazır

  Kiler, yurtdışına açılıyor

  Vestel’den kâğıtsız hastane

  AirTies, ‘IPTV’ alıcısı üretti

  Gübretaş, dünyaya açıldı

  Güneydoğu’dan AB’ye ihracat artt

  Ar-Ge’ye 2006’da 4.4 milyar YTL harcandı


 Son Dakika Haberleri