Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Gübretaş, dünyaya açıldı

Gübretaş, global oyunculuk için İran’ın en büyük gübre tesisleri olan Razi Petrochemical şirketini satın alarak ilk adımı attı.

Gübretaş’ın, yatırım detaylarını ve hedeflerini anlattığı basın toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin Yıldırım, “İran’ın Razi şirketini bünyemize katarak; bir temenni olarak algılanan hayalimizi gerçekleştirdik” dedi.

İran yatırımının detaylarını anlatan Gübretaş Genel Müdürü Mehmet Koca ise, 5 yıl içerisinde satışlarını yüzde 60 artırarak sektörde yaklaşık yüzde 27’lik pazar payına ulaştıklarını belirtti. 2007 yılını 615 Milyon YTL ciro ile kapattıklarını ifade eden Koca yaptığı sunumda şu bilgileri aktardı: “Gübretaş’ın yüzde 50 payla liderlik yaptığı bir konsorsiyum kuruldu. Konsorsiyum tesislerin yüzde 95.62’sini 6.072 milyar İran riyali (656 milyon USD) karşılığında almaya hak kazandı. 850 bin m2 arazi üzerine kurulu 19 ünitesi bulunan Razi Petrochemical şirketi, İran’ın en büyük gübre kompleksidir. Yıllık 4.375 bin ton üretim kapasitesine sahip. Yönetim kurulu hisse oranlarına göre oluşturulacak. 5 kişilik yönetim kurulunda Gübretaş 3 koltukla temsil edilecek. Yerel Piyasadan Global Oyunculuğa Razi Petrochemical’ın alınması ‘geçmişinden ve köklerinden güç alan Türkiye’de öncü, dünyada markalaşmış dev bir Gübretaş olma’ vizyonumuzun stratejik eylem plânlarından biridir.”

Mustafa GÖKMEN / İSTANBUL

29.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mayınlı araziler temizlenecek

  Güler Sabancı: Fırsat önümüzde

  İnşaat sektörü hız kesti

  EBRD yeni gözdesi Türkiye

  FED yeni faiz indirimine hazır

  Kiler, yurtdışına açılıyor

  Vestel’den kâğıtsız hastane

  AirTies, ‘IPTV’ alıcısı üretti

  Gübretaş, dünyaya açıldı

  Güneydoğu’dan AB’ye ihracat artt

  Ar-Ge’ye 2006’da 4.4 milyar YTL harcandı


 Son Dakika Haberleri