Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘Hizbullah’ın 30 bin roketi var’

İsrail, geçtiğimiz yaz savaştığı Hizbullah’ın 10 bin uzun menzilli, 20 bin de kısa menzilli rokete sahip olduğunu öne sürdü.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, ambargoya rağmen Hizbullah’ın silâhlanmasından endişeli olduğunu bildirdi. Ban, Güvenlik Konseyi’ne sunduğu raporda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail’e karşı savaş tehditlerinden de endişe duyduğunu ifade etti.

Hasan Nasrallah, Hizbullah komutanı İmad Mugniye’nin Suriye’nin başşehri Şam’da öldürülmesinden İsrail’i sorumlu tutarak, çıkabilecek bir savaşta Tel Aviv’in kaybedeceğini söylemişti.

BM Genel Sekreteri, “Hizbullah’ın yeninden silâhlanmasıyla ilgili haberler, Lübnan’ın egemenliği, istikrarı ve bağımsızlığına ciddî tehdit oluşturuyor” ifadelerini kullandığı raporunda İsrail’in bir iddiasına da yer verdi. İddiaya göre, Hizbullah Lübnan’daki BM gücünün görev yaptığı Litani nehrinin güneyine de roket yığmaya devam ediyor. Lübnanlı Şiî örgütün elinde 10 bini uzun menzilli olmak üzere, toplam 30 bin roket bulunuyor. Uzun menzilli roketlerin başşehir Tel Aviv’i vurabilecek kadar geliştirildiği iddia ediliyor. Ban Ki-moon ise, İsrail’in iddialarını doğrulayacak bir delil bulamadıklarını ifade etti.

Hizbullah, 2006 yılı Temmuz ayındaki savaşta İsrail’e 4 bin roket fırlatmıştı. Hizbullah saldırılarında 120 İsrail askeriyle 43 sivil ölürken, İsrail saldırılarında 1000’den fazla siville 500’den fazla Hizbullah üyesi vefat etmişti.

/ NEWYORK

05.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Katleden İsrail, suçlanan Hamas

  Yeni bir süper Salı

  ‘Hizbullah’ın 30 bin roketi var’

  Kıbrıs’ta köprüler kuruluyor

  Sarkozy ve Merkel Akdeniz Birliği’nde mutabakata vardı

  Dinler arası zirveye hazırlık

  Havuzda tesettüre onay

  ‘İslâmı anlat’ yardımı

  Rum tarafına Türkçe bilen Amerikan elçisi


 Son Dakika Haberleri