Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tüketici sorunları eyleme dökülüyor

15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü sebebiyle Tüketici Hakları Derneği, bir hafta boyunca düzenleyecekleri etkinliklere ilişkin “Tüketici Hakkını Arıyor” isimli eylem takvimini açıkladı.

Tüketici Hakları Derneği Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında eylem takvimini Dernek Genel Başkanı Turhan Çakar açıkladı. Çakar, bir hafta sürecek etkinlikleri şu şekilde açıkladı:

11 Mart Salı, Saat 11:00 : EGO’nun doğalgaz bölümünün (Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.) özelleştirilmesine ilişkin bir basın toplantısı yapılacaktır.

13 Mart 2008 Perşembe saat 12:00 : Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF)’nun düzenlediği Türk Telekom’un sabit soygununa son demek için; 15 martta “ sabit hat” kullanmayalım konulu eylem yapılacaktır.

14 Mart 2008 Cuma saat 11:00 : Genetik Yapısı Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) ve Biyogüvenlik yasa girişimi konusunda bir basın toplantısı yapılacaktır.

17 Mart 2008 Pazartesi saat: 11:00 : “Çocuklara yönelik reklâmların çocuklar üzerindeki etkisi” konulu bir basın toplantısı yapılacaktır.

19 Mart 2008 Çarşamba saat:11:00 : “Elektriğin pahalı olmasının arkasındaki gerçekler” konulu bir basın toplantısı yapılacaktır.

22 Mart 2008 Cumartesi: “Sağlık Hakkımız ve Sağlıkta Dönüşüm Programının Götürdükleri” konulu Panel düzenlenecektir.

Basın mensuplarının sorularını da cevapayan Turhan Çakar, dernek olarak yaptıkları girişimlerin somut bir neticesinin olup olmadığı sorusu üzerine, “Açtığımız, spesifik olarak tüketicilere açtırdığımız ve kazandığımız bir çok dâvâ var. Fakat kazandığımız davalarda bir “uygulamaya geçememe” problemi var. Sadece davalarda değil, tüketici haklarına yönelik çıkartılan mevzuatlar da uygulanmıyor. Türkiye’de genel olarak bir uygulama problemi var. AB’ye uyum sürecinde tüketici hakları için yapılması gereken gelişmeler de uygulanmıyor Yasal yükümlülüklerdeki eksik düzenlemelerin düzeltilmesi gerekiyor” cevabını verdi.

Tüketicinin yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunlara da değinen Çakar, şöyle konuştu: “Tüketicinin yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunlar var. Tüketicinin alım gücü günden güne düşüyor. İnsanlar beslenme, giyim, ısınma gibi en temel gereksinimlerini bile karşılayamayacak durumdalar. Bunun çözümü için de yardım paketleri dağıtılıyor ki, bu insanların onurlarını kırmaktadır.”

Cemil Yüzer / ANKARA

11.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kırsal kesimde yoksulluk arttı

  Vatandaşa vergi yağacak

  Tüzmen’den enflasyon itirafı

  Maliyeciler alış verişe çıkacak

  Sanayi üretimi, yüzde 11.7 arttı

  Döviz alımında MB frene bastı

  İMKB, en hızlı düşen borsa

  İstikbal Suriye’de ilk mağazasını açtı

  Zorlu Enerji petrol arayacak

  Tüketici sorunları eyleme dökülüyor


 Son Dakika Haberleri