Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vatandaşa vergi yağacak

Belediye Gelirleri Yasa Tasarısı yeniden Meclis gündeminde. Tasarıda, il özel idareleri ve belediyeler için emlak vergisi, ilân ve reklam vergisi, eğlence vergisi, elektrik ve gaz tüketim vergisi, konaklama vergisi, çevre temizlik vergisi olmak üzere 6 vergi öngörülüyor.

Belediye Gelirleri Yasa Tasarısı yeniden Meclis gündeminde. Belediye gelirlerini artırmayı amaçlayan düzenleme vatandaşın cebini daha da yakacak pek çok vergi ve harç düzenlemesi getiriyor. Belediyelerin toplayacağı vergi kalemlerini genişletmeyi de planlayan hükümet, belediye gelirlerini 4.2 milyar YTL artırmış olacak. Tasarıda, il özel idareleri ve belediyeler için emlak vergisi, ilân ve reklâm vergisi, eğlence vergisi, elektrik ve gaz tüketim vergisi, konaklama vergisi, çevre temizlik vergisi olmak üzere 6 vergi öngörülüyor. Tasarıya göre yerel yönetimlere bütçeden aktarılan pay da yüzde 20 oranında artırılacak. Tasarıyla belediyelere, konserden sinemaya, kafeden otellere kadar bütün eğlence yerlerinden ve tatil beldelerinden vergi toplama yetkisi veriliyor.

EMLÂK VERGİSİNDE YÜZDE 100’E VARAN ARTIŞ

Halen konutlardan alınan binde 1’lik emlâk vergisi yeni düzenleme ile binde 1.5’e yükselecek. Büyükşehirlerdeki konutlarda ise binde 1.5’ten binde 3’e çıkarılacak. Arsa ve arazilerden alınan vergiler de yüzde 70 ila 100 oranında artırılacak.

ARACINI PARK EDENDEN VERGİ

Kamu alanlarını geçici süre kullananlar da vergi kapsamına alındı. Aracını sokağa park edenlerden saatlik 2, günlük 7 YTL harç ücreti kesilecek. Üç saati aşanlar da günlük harç ödeyecekler.

SOKAK AYDINLATMA FATURALARA YANSIYACAK

Belediyelerin ödemediği sokak aydınlatma bedeli de elektrik faturalarına yansıtılacak. Binaların üzerinde belli bir süre için yapılan ilân ve reklamların her metrekaresinden haftalık 10 YTL vergi alınacak.

/ ANKARA

11.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kırsal kesimde yoksulluk arttı

  Vatandaşa vergi yağacak

  Tüzmen’den enflasyon itirafı

  Maliyeciler alış verişe çıkacak

  Sanayi üretimi, yüzde 11.7 arttı

  Döviz alımında MB frene bastı

  İMKB, en hızlı düşen borsa

  İstikbal Suriye’de ilk mağazasını açtı

  Zorlu Enerji petrol arayacak

  Tüketici sorunları eyleme dökülüyor


 Son Dakika Haberleri