Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tüzmen’den enflasyon itirafı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Merkez Bankasının sürdürdüğü enflasyon hedefinde yüzde 100’ün üzerinde bir sapma olduğunu söyledi. Tüzmen, “Bizim hedefimiz gerçekçi olmalı. Şu anda yüzde 4 hedef koyup yüzde 9 çıkarsa o zaman inandırıcılığınız azalır, ciddiyetiniz azalır diye düşünüyorum” dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde konuşan Devlet Bakanı Tüzmen, Trakya’dan başlayarak, Güneydoğu ve Doğu Anadolu sınır illerini kapsayan bölgelerden gelir ve kurumlar vergisi alınmaması önerisinde bulundu.

“Sınır illerinde 10 yıl süreyle gelir

ve kurumlar vergisi kalkmalı”

Bu bölgeden alınan vergilerin toplam vergilere oranının yüzde 4 ile 8 arasında olduğunu hatta bazı illerde bu oranın binde 2’lerde olduğuna dikkat çeken Tüzmen, “Madem almıyoruz; alamıyoruz böyle bir etkinlik yok o zaman almayalım. 10 yıl süreyle gelir vergisini ve kurumlar vergisini buralardan tahsil etmeyelim. Böyle bir çalışmayı önerdim ve ilgili arkadaşlarımızda bu çalışmayı yapıyor” diye konuştu. Tüzmen, bu teşviğin aynı zamanda polis, asker, doktor, öğretmeni de kapsayacağını belirterek, “Gelir ve kurumlar vergisi alınmadığı zaman bu sınır illerindeki istihdam edilen personelin kazancı, firmaların geliri artmış olacak. Böyle olunca insanlar orada çalışmak isteyecektir. Biz böyle bir çalışmayı gerçekleştirmiş olursak o zaman göç kırılmış olacak ve tersine göç başlayacak” dedi. Kurumlar ve gelir vergisinin olmadığı ülkelerin hızla geliştiğini anlatan Tüzmen, “Buyrun Sungapur, İrlanda, Dubai aldı yürüdüler. Çin’in büyümesinde de bu var” şeklinde konuştu.

Merkez Bankası’nın sürdürdüğü enflasyon hedefinde yüzde 100’ün üzerinde bir sapma olduğunu hatırlatan Tüzmen bir soru üzerine, “bizim hedefimiz gerçekçi olmalı. Şu anda yüzde 4 hedef koyup yüzde 9 çıkarsa o zaman inandırıcılığınız azalır. Ciddiyetiniz azalır diye düşünüyorum” diye konuştu.

/ ANKARA

11.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kırsal kesimde yoksulluk arttı

  Vatandaşa vergi yağacak

  Tüzmen’den enflasyon itirafı

  Maliyeciler alış verişe çıkacak

  Sanayi üretimi, yüzde 11.7 arttı

  Döviz alımında MB frene bastı

  İMKB, en hızlı düşen borsa

  İstikbal Suriye’de ilk mağazasını açtı

  Zorlu Enerji petrol arayacak

  Tüketici sorunları eyleme dökülüyor


 Son Dakika Haberleri