Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Beypazarı'nda Mehmet Âkif Ersoy belgeseli

İstiklâl Marşı şairi Mehmet Âkif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşı’nı yazdığı dönemi anlatan ‘’Bir Destanın Şairi: Mehmet Âkif Ersoy’’ adlı drama-belgeselin çekimleri için Beypazarı evleri film setine dönüştürüldü.

Belgeselin, Ersoy’un, Antakya, Mısır ve İstanbul’daki hayatının bazı bölümleri ile Ankara Tacettin Dergâhı’ndaki günlerini konu alan bölümleri, Beypazarı’nda çekildi.

Belgeselin yapımcısı Serdal Taşkın, belgeselde, anlatım, canlandırma ve arşiv belgeleriyle Ersoy’un çocukluğundan başlayıp ölümüne kadar olan bütün hayatını ele aldıklarını söyledi.

Senaryosunu gazeteci-yazar Nedim Hazar’ın kaleme aldığı belgeselde, İstiklâl Marşı’nın yazıldığı ve kabul edildiği döneme daha fazla ağırlık verildiğini belirten Taşkın, yapımın kadrosunun yaklaşık 80 kişiden oluştuğunu bildirdi.

Taşkın, belgesel için İstanbul’un yanı sıra Ankara’da Birinci Meclis, tren garı ile Beypazarı’nda çekimler yaptıklarını kaydetti. Ankara tren garında Ersoy’un Atatürk’le görüşmesinin canlandırıldığını anlatan Taşkın, Beypazarı evlerinin de o dönemin iç mekân çekimlerini yapmada çok uygun olduğu için seçildiğini dile getirdi. Taşkın, Ersoy’un Antakya, Mısır ve İstanbul’daki hayatının bazı bölümleri ile Ankara Tacettin Dergahı’ndaki günlerinin Beypazarı’nda filme alındığını belirtti.

11.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İpek Yolu yeniden canlanıyor

  Kenan Pars vefat etti

  Beypazarı'nda Mehmet Âkif Ersoy belgeseli

  Türkiye, Avrupa müziğine evsahipliği yapacak

  Ücretsiz internet kütüphaneye ilgiyi arttırdı

  Erkeklere Yusuf kızlara Zeynep ismi

  Konya tanıtım üssü gibi


 Son Dakika Haberleri