Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türkiye, Avrupa müziğine evsahipliği yapacak

K lâsik müziğin ve sahne san’atlarının beşiği olan Avrupa’nın dört bir yanından gelen müzik adamları, gelecek ay düzenlenecek dev organizasyonda Türkiye’de buluşacak.

Türkiye’den 5 festivalin kabul edildiği Avrupa Festivaller Birliği’nin (EFA) genel kurulu ve konferansı, 24-27 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek.

Üyelerini belli kriterler gözeterek kabul eden 56 yıllık köklü bir birlik olan 4 ayrı Avrupa san’at ağını kapsayan 500 festivale hizmet veren Avrupa Festivaller Birliği’nin toplantısı, 150 delegenin katılımıyla Antalya’daki Sheraton Oteli’nde yapılacak. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün organizasyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle düzenlenen etkinliğe, İstanbul Uluslararası Müzik Festivali, Ankara Uluslararası Müzik Festivali, Uluslararası İzmir Festivali ile Mersin Uluslararası Müzik Festivali yetkilileri de katılacak.

Avrupa Festivaller Birliği tarafından ‘’Kültürlerarası Diyalog Yılı’’ olarak ilân edilen ve Ocak ayında imzalanan deklarasyona, genel kurulda Türkiye de imza koyacak.

Faaliyet kapsamında, 25 Nisan’da Kültürlerarası Diyalog Deklarasyonu imzalanacak ve düzenlenecek basın toplantısında genel kurula dair açıklamalar yapılacak.

11.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İpek Yolu yeniden canlanıyor

  Kenan Pars vefat etti

  Beypazarı'nda Mehmet Âkif Ersoy belgeseli

  Türkiye, Avrupa müziğine evsahipliği yapacak

  Ücretsiz internet kütüphaneye ilgiyi arttırdı

  Erkeklere Yusuf kızlara Zeynep ismi

  Konya tanıtım üssü gibi


 Son Dakika Haberleri