Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Sultanahmet'i 30 kez turladılar

44. CUMHUBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU İLK AYAK OLAN İSTANBUL YARIŞIYLA SULTANAHMET'TEN START ALDI. 30 TUR ÜZERİNDEN ORGANİZE EDİLEN YARIŞTA RAST GREGORY 2.08.09'LUK DERECESİYLE İLK SIRADA YER ALDI.

44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu başlarken, turun ilk ayağı olan İstanbul Grand Prix Yarışı'nda, Astana takımından İsviçreli Rast Gregory birinci oldu. Sultanahmet Meydanı'nda startı verilen ve tarihi yarımada çevresinde 30 tur üzerinden organize edilen yarışta Rast Gregory 2.03.09'luk derecesiyle ilk sırada yer alırken, aynı derece ve tekerlek farkıyla Serramenti PVC Androni Giocattoli ekibinden İtalyan Ginanni Francesco ikinciliği ve Karpin Galicia takımından İspanyol Garcia Depana David ise üçüncülüğü elde etti.

Yarışta 148 sporcu mücadele ederken, bunlardan sadece 8'i 30 tam turu tamamlayabildi. Organizasyonda Türkiye adına yarışan ve 10. turda yarışı bırakan İsmail Aksoy 45. ve Uğur Marmara aynı şekilde 46. olurken, Selçuk Türkçetin 7 tur sonunda 70., Nazım Bakırcı aynı tur sonunda 76. ve Orhan Şahin ise 84. oldu. Diğer Türk sporculardan Behçet Usta ise 3. turda yarışı bırakarak 133.'lüğü aldı. Organizasyon sonunda Rast Gregory'nin madalyasını Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu verdi. İkinci sıradaki Ginanni Francesco'nun madalyasını Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve üçüncü Garcia Depana David'in madalyasını da Emin Müftüoğlu verdi. Rast Gregory, İstanbul'daki derecesiyle 8 bin 920 Avro para ödülünün sahibi olurken, Ginanni Francesco 4 bin 520 ve Garcia Depana David de 2 bin 230 Avro'nun para sahibi oldu. Dev organizasyon, 20 Nisan'a dek toplamda 1 grand prix ve 7 etap olmak üzere 8 gün sürecek. Tur boyunca sporcular toplamda 1071,8 kilometre yol katedecek ve 8038 metre irtifa kazanacaklar. Sultanahmet Meydanı'ndaki grand prix'nin startını Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu verdi. Başesgioğlu, bisikletçilerle bir süre sohbet ederek başarılar diledi.

NOTLAR..

Parkur içinde kalan kedi zor kurtuldu

YARIŞLARA Sultanahmet'de bulunan turistler ve Türk vatandaşları da büyük ilgi gösterdi. Sporcular, ilk sırada yer almak için büyük mücadele verirken, parkurun bazı bölümlerinde zorluklar yaşadılar. Sultanahmet'den Çatladıkapı tarafına doğru olan inişte bazı sporcular, düştükleri için küçük çaplı bir kazaya neden oldular. Bu sporcular, öndeki sıradan 2 dakika geri kaldığı için yarış dışı kaldılar.

Bu arada parkur içinde kalan bir kedi de yolun dışına bir süre çıkamadı. Bir bisikletin tekerleğinin altında kalmaktan son anda kurtulan kedi, daha sonra parkur dışına çıktı.

Sporcular, Sultanahmet Camii'nden yarışa başlarken, Çatladıkapı'dan sahile inerek, bir süre bu güzergahı izlediler. Ahırkapı tarafından Sultanahmet'e çıkan bisikletçiler, Ayasofya'nın önünden geçerek turlarını tamamladılar. Yarış nedeniyle bu güzergahtaki bölümlerde yayaların geçişlerine izin verilmedi. Bu arada organizasyonda, teknik arızadan dolayı İstiklal Marşı hoparlörden yayınlanamadı. Kısa bir sürenin ardından İstiklal Marşı canlı olarak okundu.

14.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  G.Saray'da gözler kupaya çevrildi

  Sultanahmet'i 30 kez turladılar

  Rubin Kazan'da Gökdeniz fırtınası

  Çayırda yağlı güreş sezonu Antalya'da start aldı

  20 sayı atan Mehmet Okur galibiyetin mimarı oldu

  G.Saray bırakmıyor


 Son Dakika Haberleri