Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İtalya ve Avrupa yeniden şenleniyor

İtalya'da Silvio Berlusconi liderliğindeki merkez sağ ittifakın genel seçimi yaklaşık yüzde 9’luk bir farkla kazanarak net bir zafer elde etmesinin ardından, henüz kesin sonuçlar açıklanmasa da kabineye ilişkin tahminler İtalyan basınının sayfalarına yansımaya başladı.

İtalyan basınında çıkan haberlere göre, merkez sağın Gianfranco Fini’yi meclis başkanlığına, Giuseppe Pisanu, Roberto Schifani veya Roberto Formigoni’yi senato başkanlığına getirmesi bekleniyor.

Fini’nin meclis başkanı seçilmemesi durumunda, yeni kabinede bir önceki Berlusconi hükümetinde olduğu gibi yine dışişleri bakanı olarak görev yapabileceği belirtiliyor. Fini’nin meclis başkanı olması durumunda ise dışişleri bakanlığı görevinin Gianni Castellaneta’ya verilmesi muhtemel görülüyor. Berlusconi’nin sağ kolu Gianni Letta’nın başbakan yardımcı olmasına kesin gözüyle bakılırken, savunma bakanlığının Ignazio La Russa’ya, adalet bakanlığının ise Giulia Buongiorno’ya verilebileceği ileri sürülüyor. İçişleri bakanlığı için ise Franco Frattini veya Roberto Maroni’nin düşünülebileceği belirtiliyor. Ekonomi bakanlığına Giulio Tremonti, eğitim bakanlığına Roberto Formigoni, üretim faaliyetleri ve iletişim bakanlığına Gianni Alemanno veya Claudio Scajola, parlamentoyla ilişkiler bakanlığına Paolo Bonaiuti, çalışma bakanlığına Rosi Mauro, bayındırlık bakanlığına Altero Matteoli, Avrupa politikaları bakanlığına Stefania Prestigiacomo, kültür bakanlığına Mara Carfagna, tarım bakanlığına Adriana Poli Bortone’nin getirileceği tahmin ediliyor.

/ ROMA

16.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘İsrail’i yeryüzünden sileriz’

  Putin, gücüne güç kattı

  Ürdün’de cezaevi isyanı

  Bağdadî'den Sünnîlere ‘Yuvaya dön’ çağrısı

  ABD: Jimmy Carter bizi temsil etmiyor

  Irak’ta sessizlik yeniden bozuldu

  İtalya ve Avrupa yeniden şenleniyor

  Hollanda, Kutlu Doğum’u coşku içinde idrak ediyor

  Kolombiya’da yanardağ paniği

  Araplar, Amerika’yı sevmiyor

  Atom bombasına katkı sağlayan fizikçi öldü

  Kübalılar cep telefonuyla tanıştı


 Son Dakika Haberleri