Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Pirinçte “boykot” çağrısı

Dünyada pirinç fiyatlarındaki artışa paralel, Türkiye’de de fiyatların yüzde 130’lara varan oranlarda artması tepkilere yol açarken, ATO ve ATB başkanları fiyatlar düşene kadar pirinç alınmaması çağrısında bulundu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, “Türk halkını pirinç almamaya davet ediyorum, bakın o zaman pirinç fiyatları nasıl düşecek” derken, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ise pirinç fiyatlarındaki artışın durdurulması için “boykot” kelimesini anmak istemediğini belirtirken, “Türk halkının sağduyusu vardır, bilinci vardır. Hesabını da yapar. Pirincin alınmaması gerekiyorsa almazlar” dedi. Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz ise “Fiyatlar düşene kadar pirinç yemeyiz olur biter” diye konuştu.

TESK’DEN İTİDAL ÇAĞRISI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dünyada küresel ısınma sebebiyle tarım ürünleri fiyatlarında kısmi bir artış söz konusu iken Türkiye’de spekülatörlerin çabalarıyla bu artış oranının iki katına ulaştığını söyledi. Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, un, pirinç, makarna, mercimek, kuru fasülye, nohut ve bitkisel yağ fiyatlarındaki artışların üreticiden ve perakendeciden kaynaklanmadığını belirtti. Üreticinin zorluğu çektiğini, ama sefasını aracıların sürdüğünü ifade eden Palandöken, ‘’Halkımızı itidale davet ediyorum. Stok yapmaya gerek yok. Fiyatlar düşecek. Halkımızın fazla stok yapmasına gerek yok. Çünkü, yeni mahsul piyasaya çıkıncaya kadar stoklarda yeteri kadar mahsul bulunmaktadır’’ ifadesini kullandı.

“BİR KAÇ GÜN PİRİNÇ ALMAYIN”

Pirinçte spekülatif artış olduğuna dikkat çeken Tarım Bakanı Mehdi Eker, “Elimizde pirinç ve çeltik var. Tüketicileri biraz daha dikkatli olmaya çağırıyoruz; gerekirse birkaç gün pirinç almasınlar” dedi. Türkiye’de pirinç fiyatlarındaki artışa ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplayan Tarım Bakanı Eker, “Tabii ki biz bu konuda zaten tedbirleri aldık. Şu anda bizi hasada yetiştirecek kadar elimizde, piyasada pirinç ve çeltik var. Bir miktar eksiğimizle ilgili olarak ithalat bağlantımız var. Onlar da bu ay ve önümüzdeki ay içerisinde verilecek. Bir sorun yok. Piyasada yeterince pirinç var. Bazıları biraz daha fazla kâr elde etmek istiyor. Vatandaşları, tüketicileri buna karşı uyanık olmaya, biraz daha dikkatli olmaya çağırıyorum; gerekirse birkaç gün pirinç almasınlar” diye konuştu.

/ ANKARA

16.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Pirinçte “boykot” çağrısı

  TMO önünde ucuz pirinç kuyruğu

  Buğday hasat öncesi ilk kez satılıyor

  Yağ, yüzde 150 arttı

  İşsizlik 11 ayın zirvesinde

  Ailelerin borç yükü ağırlaştı

  Petrol yeni bir rekor kırdı

  Köprü ve otoyollardan 42 milyon YTL geldi

  IMF: Türkiye ile mutabakata varıldı

  Tezgâhları artık çiftlik balıkları süsleyecek


 Son Dakika Haberleri