Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Kriz henüz bize gelmedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de yaşanan ekonomik krizle ilgili olarak, ‘’Türkiye’de henüz bu krizin tesiri olmuş diyemem. Fakat beklentiler noktasında bir bulanıklık var’’ dedi.

Başbakan Erdoğan Katar’daki temasları çerçevesinde bu ülkede yaşayan Türklerle Diplomatik Kulüp’te bir araya geldi. İktidarları süresince gece gündüz demeden Türkiye’yi, özlenen seviyeye getirmeye çaba sarf ettiklerini belirten Erdoğan, gurbette olmanın ne anlama geldiğini bildiğini söyledi. Yurt dışına gittiğinde orada yaşayan Türklerin sorunlarını çözmek için çaba sarf ettiğini anlatan Başbakan Erdoğan, daha önce Avustralya’ya gittiğini hatırlatarak, buna gelen eleştirileri anlattı.

‘’Büyük devlet olmak Ankara içine mahkûm olmakla olmaz’’ diyen Erdoğan, ABD, Rusya, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin başkanlarının da böyle yaptığını söyledi.

Meselenin, ekmek meselesi olduğunu ifade eden Erdoğan, rekabet gücünün artması için dünyaya açılmak gerektiğini dile getirerek, ‘’Ankara’da oturmakla sorunlar çözülmez’’ diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, ABD’de yaşanan ekonomik krizin Türkiye’ye bir yansımasının olup olmayacağı sorusunu cevaplarken, ‘’Türkiye’de henüz bu krizin tesirinin olduğunu söyleyemeyeceğini’’ kaydetti. ‘’Ancak beklentiler noktasında bir bulanıklık olduğunu’’ ifade eden Erdoğan, 2008 yılını yatırım yılı olarak gören küresel sermayenin şüpheci bir yaklaşım içinde olduğunu ifade etti. Görüşme yaptığı kişilerin, ‘’acaba mı?’’ diye lafa başladığını anlatan Erdoğan, ‘’Ben tabiî kendilerini ikna etmeye çalışıyorum’’ dedi. Ekonomik parametrelerin iyi noktada olduğunu söyleyen Erdoğan, ‘’Bir sıkıntı yok. Ayaklarımızı yere sağlam basmak zorundayız’’ diye konuştu.

/ DOHA

16.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB sürecinde geri dönülmez yoldayız

  Eskiden 159'du, şimdi 301

  Erdoğan: Kriz henüz bize gelmedi

  Bahçeli: Türklüğü bizden öğrenin

  AKP: Öyle birşey yok

  Yargıda SMS ile 7 milyon YTL’lik tasarruf

  Günay: 301 zarar verdi

  Boğaziçi Köprüsü’nde izinsiz gösteri

  Dışişleri’nin yeni sözcüsü Özügergin

  Roj TV dâvâsında 53 başkana para cezası

  Obezite seçmeli ders olmalı

  ÖSS'den adaylara: Yük altında mısınız?

  20 yıllık planı şimdiden hazır

  “Allah’ın ipine sarılın”

  Çiftçi, yağmur duâsına çıkmaya hazırlanıyor

  Kazada ölen öğrenciler için fidan dikilecek

  Misland Elazığ’ın geleceği


 Son Dakika Haberleri