Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

BM Genel Sekreteri: Gazze beni kaygılandırıyor

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, İsrail’in, çocuklar dahil sivillerin de ölümlerine yol açtığı bildirilen askerî operasyonlarını kınadı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, Gazze Şeridinde çatışmaların yeniden artmasının kendisini çok kaygılandırdığını söyledi.


İsrail kameramanı öldürdüğüne üzülmüş!

İsrail ordusu kaynakları, Gazze Şeridi’nde füze saldırısında hayatını kaybeden Reuters haber ajansının kameramanı için üzüntülerini bildirdi.

Barzani, Saddam’ın destekçilerini de suçladı

Enfal saldırılarının yıldönümünde konuşan Kürt lider Barzani, Kürtlerin öldürülmesinde sadece Saddam değil destekçilerin de sorumlu olduğunu söyledi.


  Erdoğan 3 isterken, Türkmenbaşı 8 çocuk istiyor

Türkmenistan yönetimi, ülke nüfusunu arttırmaya yönelik olarak bir takım teşvik edici tedbirler alıyor. Devlet Başkanı Gurbanguli BerdimuhamedovMart ayında sekiz ve daha fazla sayıda çocuk sahibi olan kadınların ödüllendirilmesine yönelik bir kararname onaylamıştı.


  Bush yönetiminin füze kalkanı fasa fiso çıktı

ABD'nin kuracağı füze kalkanının işe yaramayacağı iddia edildi. 1994-2001 yılları arasında ABD Savunma Bakan Yardımcılığı yapan ve o dönemde Pentagon’un silah testlerinden sorumlu en üst düzey yetkilisi olan Philip Coyle, ‘’düşmanın füzelerini beyaza boyamasının bile, füze kalkanındaki lazer silahlarını etkisiz hale getireceğini’’ ileri sürdü.


  Tuzhurmatu’da onlarkca ölü

Irak'ın kuzeyinde düzenlenen intihar saldırısında en az 45 kişinin öldüğü bildirildi.


  Viyana’da Muhammed Esed meydanı

Avusturya'nın başşehri Viyana’da bir meydana Müslüman âlimlerden Muhammed Esed’in ismi verildi.


  NASA hata yaptığını kabul etmedi

BD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, 13 yaşındaki Alman gencinin dünyaya asteroid çarpması ihtimaline ilişkin NASA tahminini düzelttiği yolundaki haberi yalanladı.


  Dünyaya grip Asya’dan yayılıyor

Mevsimsel gribe sebep olan bütün virüslerin Asya kıt'asından dünyaya yayıldığı, bu keşfin hastalığa karşı daha etkili aşı üretilmesini sağlayabileceği bildirildi.


  Putin, Kaddafi ile görüştü

Libya'yı ziyaret etmekte olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Muammer Kaddafi ile görüştü. Libya’yı ilk kez ziyaret eden Rus lider olan Putin, ilişkileri SSCB dönemindeki düzeyine yükseltmeyi amaçlıyor.


  Nevaz Şerif ara seçimlere katılacak

Pakistan'da eski Başbakan Navaz Şerif’in, haziranda yapılacak milletvekili ara seçimlerinde aday olacağı bildirildi.


  İngiltere ‘ılımlı imam’ istihdam edecek

İngiltere'de Müslüman toplumu içinde aşırı uçların güç kazanmasına karşı önlem olarak güney Asya ülkelerinden “ılımlı imamların” istihdam edilmesi öngörülüyor.


  Ayda çiçeklerin açması yakın

Avrupa Uzay Ajansı’ndan bilim adamları, ayda çiçeklerin açmasının yakın olduğunu ileri sürdü. Bilim adamları, kayalarda çiçek büyütülebileceğini ortaya koydu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri