Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

BM Genel Sekreteri: Gazze beni kaygılandırıyor

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, İsrail’in, çocuklar dahil sivillerin de ölümlerine yol açtığı bildirilen askerî operasyonlarını kınadı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, Gazze Şeridinde çatışmaların yeniden artmasının kendisini çok kaygılandırdığını söyledi.

BM Genel Sekreteri özellikle İsrail’in, çocuklar dahil sivillerin de ölümlerine yol açtığı bildirilen askeri operasyonlarını kınadı. Ban Ki-moon İsrail’den, uluslararası hukuk ve insan hakları çerçevesindeki yükümlülüklerini yerine getirmesini istedi. Gazze Şeridi’nde yeniden alevlenen şiddet olaylarında dün 22 kişi ölmüştü. Bölgede önce önceki sabah İsrail askerleriyle Hamas üyeleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada dört Hamas üyesi ve üç İsrail askeri yaşamlarını yitirdi. Beyt Lahya yakınlarında bir Filistinli aracının vurulması sonucu ölürken, Reuters haber ajansı için çalışan bir kameraman da, aracının havaya uçması sonucu yaşamını yitirdi.

‘İSRAİL’İ, HER YERDE VURMA’ ÇAĞRISI

Bu arada, Hamas hareketi, dün Gazze Şeridi’nde 18’i Filistinli 21 kişinin öldüğü şiddet olaylarının ardından, silahlı kanadına “İsrail’i her yerde vurma” çağrısında bulundu. Hamas, internetteki sitesinde, İzzeddin El Kassam Tugaylarına, “Bureyc’de işlenen suçlara karşı düşman Siyonistleri her yerde ve mümkün olan her yolla vurun, çünkü düşman kuvvet dilinden başka dilden anlamıyor” ifadesine yer verdi. Sitedeki bildiride, Hamas silahlı kanadını, ayrıca İsrail operasyonlarına “ne zaman ve nerede olursa olsun uygun biçimde” yanıt vermeye de çağırdı. Hamas sözcüsü Fevzi Berhum da, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Kassamların cevabı, direnişin her yolunun kullanılacağı ve Filistin halkına yönelik bu saldırıya karşı koymak için bütün seçenekler açıktır, çünkü düşman elindeki bütün imkanları kullanmaktadır” dedi.

/ LONDRA

18.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BM Genel Sekreteri: Gazze beni kaygılandırıyor

  İsrail kameramanı öldürdüğüne üzülmüş!

  Barzani, Saddam’ın destekçilerini de suçladı

  İslâm Almanya’nın ortasında

  Erdoğan 3 isterken, Türkmenbaşı 8 çocuk istiyor

  Bush yönetiminin füze kalkanı fasa fiso çıktı

  Tuzhurmatu’da onlarkca ölü

  Viyana’da Muhammed Esed meydanı

  NASA hata yaptığını kabul etmedi

  Dünyaya grip Asya’dan yayılıyor

  Putin, Kaddafi ile görüştü

  Nevaz Şerif ara seçimlere katılacak

  İngiltere ‘ılımlı imam’ istihdam edecek

  Ayda çiçeklerin açması yakın


 Son Dakika Haberleri