Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiyeli AB, dünya için kazanç olur

Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eva Filipi, Türkiye'nin AB üyeliğini değerlendirirken “Hep birlikte olmamız, bütün dünya için büyük bir değer olacak. Sadece Avrupa Birliği için değil, diğer pek çok Müslüman ülke için. Bunun olacağını görmek için sizi izliyorlar” şeklinde konuştu.


MHP 305’i de laikliğe bağladı

MHP Milletvekili Gündüz Aktan, “temel millî yararlara karşı fiiller” hakkındaki 305. maddeyi laiklikle ilişkilendirdi. Aktan, “Buradaki temel millî ya

Ergenekon Atabeylere uzanıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon soruşturması kapsamında, Atabeyler Grubu dâvâ dosyasını istedi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi de Ergeneko


  İHOP: 301 kaldırılsın

İnsan Hakları Ortak Platformu Dönem Sözcüsü Hüsnü Öndül, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301. maddesinde yapılmak istenen değişikliğin, 301. maddenin oluşturduğu problemleri çözmeyeceği gibi daha da derinleşmesine yol açacağını kaydetti. Öndül, madde yürürlükten kaldırılmasını istedi.


  Rektör aday seçimleri 18-19 Haziran’da

Görev süreleri Ağustos 2008’de sona erecek rektörlerin yerine 18-19 Haziranda seçimler yapılacak. YÖK Genel Kurulu, görev süreleri sona erecek rektörlerin yerine, Haziran ayında seçim yapılmasını kararlaştırdı.


  Para isteyen tıp merkezi kapandı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adana’da çıkan yangında yaralananları başka bir hastaneye sevk etmek için ambulans ve acil müdahale parası isteyen özel tıp merkezine kapatma cezası uygulandığını bildirdi.


  Nakit gişeleri kaldırılıyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 26 Nisan’dan itibaren Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde tamamen, gişelerde ise büyük oranda paralı geçişin kalkacağını belirterek, İstanbulluların otomatik geçişlerini ihmal etmemelerini istedi.


  Trafik polisinin iş yükü azaldı

Maddi hasarlı trafik kazalarında 1 Nisan itibarıyla başlayan sürücülerin anlaşma sağlaması halinde kaza tesbit tutanağı düzenleyerek olay yerinden ayrılmalarına ilişkin uygulamayla polisin üzerindeki yükün azaldığı, böylece kazalara karşı denetlemede daha aktif görev alındığı belirtildi.


  TBMM’den yalanlama

TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Luiz Maria De Puig’i, Türk parlamenter heyeti aracılığıyla Türkiye’ye davet etmesinin söz konusu olmadığı bildirildi.


  Küpeli’de çatışma: 1 asker şehit

Şırnak'ın Küpeli Dağı bölgesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu.


  Turgut Özal mezarı başında anıldı

Anavatan Partisinin kurucu genel başkanı, eski Başbakan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 15. yılında Topkapı’daki Anıtmezarı’nda düzenlenen törenlerle anıldı.


  RTÜK'e ‘izdivaç’ tepkisi

‘’Alo RTÜK’’ şikâyet hattını arayan vatandaşlar, bazı televizyon kanallarında yayınlanan ‘’izdivaç’’ programlarının Türk aile yapısına ve toplumun ahlak anlayışına zarar verdiğini belirttiler.


  Cezaevleri tıka basa doldu

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü ile hükümlüleri topluma kazandırma politikası izlediklerini bildirdi. Başsavcı Tosun, yaptığı açıklamada, hükümlü sayısının Türkiye’de 93 bini, Isparta’da ise 700’ü aştığını belirterek, cezaevlerindeki yer azlığı sebebiyle Türkiye genelinde ilave 24 cezaevi yapıldığını kaydetti.


  Kutlu Doğum’da 2 milyar salâvat

Osmaniye'de Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri kapsamında yerel bir radyo tarafından başlatılan kampanyada 2 milyarın üzerinde salâvat getirilerek bir rekor kırıldı.


  Nisan ortasında kar yağdı

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’a Nisan ayı ortasında kar yağdı. Beyaz zirvede bu sabah yapılan ölçümlerde kar kalınlığının 85 santimetre olduğu bildirildi.


  Şanlıurfa’da kuraklık endişesi

Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Abdullah Keskin, bu yıl şehirde tarımsal alanda yaşanan kuraklıktan dolayı, 1,5 milyon dekar buğday, 1 milyon dekar arpa ve 300 bin dekar mercimek ekili alanın etkileneceğini tahmin ettiklerini söyledi.


  Sunexpress uçağı acil iniş yaptı

HAMBURG - ANTALYA seferini yapan Sunexpress Havayollarına ait yolcu uçağı, motor arızası sebebiyle Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaptı.


  Dünya yaşlanıyor

Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Tufan, dünyada 10 yıl içinde yaşlı insan sayısının ikiye katlanacağını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri