Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Süper Ligde can pazarı

4 TAKIMIN ŞAMPİYONLUK İÇİN YARIŞTIĞI, 8 TAKIMIN DA DÜŞMEME SAVAŞI VERDİĞİ SÜPER LİG, SON YILLARDA GÖRÜLMEMİŞ BİR MÜCADELEYE SAHNE OLUYOR. LİGDE KALMA MÜCADELESİNDE GAZİANTEP, ANKARA VE BURSA, PUAN OLARAK RAKİPLERİNE ORANLA AVANTAJLI GÖRÜNÜYOR.

TÜRKCELL Süper Lig, 4 takımın şampiyonluk, 8 takımın da ligden düşmeme mücadelesi vermesi nedeniyle, son yıllarda görülmemiş bir heyecana sahne oluyor. Ligin ilk 4 sırasında yer alan Fenerbahçe, Galatasaray, Sivasspor ve Beşiktaş, mutlu sona ulaşmak için mücadele ederken, Gaziantepspor, Ankaraspor, Bursaspor, Konyaspor, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor, Vestel Manisaspor ve Kasımpaşa, ligde kalma savaşı veriyor. Bitime 4 hafta kala Fenerbahçe ve Galatasaray, 67 puanla ilk iki sırada yer alırken, Sivasspor 64, Beşiktaş da 61 puanla bu takımları takip ediyor.

GÖZLER HAFTAYA DERBİDE

Şampiyonluk yarışında averajla ilk sırada bulunan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor'a karşı ikili averajda üstün durumda bulunurken, kendi sahasındaki ilk maçta 2-0 yendiği en yakın takipçisi Galatasaray ile deplasmanda oynayacak. Galatasaray ise Fenerbahçe'yi sahasında konuk etme avantajını elinde bulundururken, bir diğer rakibi Sivasspor ile deplasmanda karşılaşacak. Beşiktaş da son 4 haftada ağırlıklı olarak ligde kalma mücadelesi veren takımlarla karşılaşacak. Bu hafta Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşacak olan siyah-beyazlı takım, ligin son haftasında bir diğer düşmeme mücadelesi veren Vestel Manisaspor'u konuk edecek.

DÜŞMEME MÜCADELESİ

Şampiyonluk yarışında büyük çekişme yaşanırken, 8 takım da ligden düşmemek için büyük bir mücadelenin içinde yer alıyor. Gaziantepspor, Ankaraspor ve Bursaspor, rakiplerine oranla puan olarak daha avantajlı görünürken, Çaykur Rizespor, Vestel Manisaspor ve Kasımpaşa son 3 sırada yer almaları nedeniyle düşme korkusunu en yakından hisseden takımlar olarak dikkat çekiyor. Konyaspor, ligde kalma savaşı veren takımlarla oynayacağı için kendi kaderini kendisi belirleyecek. Vestel Manisaspor ve Kasımpaşa ile deplasmanda karşılaşacak Konyaspor, Gaziantepspor'u sahasında ağırlayacak.

GENÇLERBİRLİĞİ'NİN İŞİ ZOR

31 puanla 15. sırada yer alan Gençlerbirliği, daha çok şampiyonluk mücadelesi veren takımlarla karşılaşacak. Bu hafta Trabzonspor'a konuk olacak başkent temsilcisi, Fenerbahçe ile deplasmanda oynarken, Sivasspor ile sahasında karşılaşacak. Ligin son sırasında yer alan ve ligden düşmeme şansını mucizelere bırakan Kasımpaşa ise Vestel Manisaspor ile deplasmanda, Konyaspor ile sahasında oynayacak.

18.04.2008


 

NBA'de normal sezon tamamlandı

"NORMAL SEZON''DA EN İYİ GALİBİYET YÜZDESİNİ, 82 MAÇIN 66'SINI KAZANAN ATLANTİKGRUBU LİDERİ BOSTON CELTICS ELDE ETTİ. DALLAS MAVERICKS'TEN JASON KIDD, KARİYERİNİN 100. ''TRIPLE DOUBLE''INI YAPTI.

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) 2007-2008 ''normal sezonu'', TSİ bu sabaha karşı yapılan maçlarla tamamlandı ve play-off'un ilk turundaki eşleşmeler belli oldu. 20 Nisan Pazar günü TSİ sabaha karşı yapılacak 4 maçla başlayacak play-off'un ilk turundan itibaren takımlar, turu geçebilmek için 4 galibiyet sayısına ulaşmaya çalışacaklar. Play-off'un ilk turundaki eşleşmeler ve ilk tur ilk maçlarının tarihleri şöyle belirlendi:

Doğu Konferansı: Boston Celtics-Atlanta Hawks, Detroit Pistons-Philadelphia 76'ers, Orlando Magic-Toronto Raptors (21 Nisan Pazartesi TSİ sabaha karşı), Cleveland Cavaliers-Washington Wizards (20 Nisan Pazar TSİ sabaha karşı)

Batı Konferansı: Los Angeles Lakers-Denver Nuggets (21 Nisan Pazartesi TSİ sabaha karşı), New Orleans Hornets-Dallas Mavericks, San Antonio Spurs-Phoenix Suns, Utah Jazz-Houston Rockets (20 Nisan Pazar TSİ sabaha karşı) Ligde ''normal sezon''un en başarılı ekibi Atlantik Grubu lideri Boston Celtics oldu. Boston Celtics, 82 maçta 66 galibiyete ulaşarak, yüzde 80.5'lik bir galibiyet yüzdesi yakaladı. Boston Celtics'in yanı sıra ''normal sezonu'' Güneydoğu Grubu'nda Orlando Magic, Merkez Grubu'nda Detroit Pistons, Güneybatı Grubu'nda New Orleans Hornets, Kuzeybatı Grubu'nda Utah Jazz ve Pasifik Grubu'nda da Los Angeles Lakers lider olarak bitirdi.

JASON KIDD'İN BAŞARISI

Bu arada, Dallas Mavericks'in 35 yaşında ve 1.93 metre boyundaki yıldız oyun kurucusu Jason Kidd, takımının evinde New Orleans Hornets'ı 111-98 yendiği maçta, 27 sayı, 10 ribaunt ve 10 asistlik performans göstererek ''triple double'' yaparken, kariyerindeki 100. ''triple double''a ulaştı.

18.04.2008


 

İbrahim Kaş Getafe ile anlaştı

Beşiktaşlı futbolcu İbrahim Kaş'ın, İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Getafe ile anlaştığı iddia edildi.

Tribalfooball.com'da yer alan haberde, Getafe'nin son bir haftadır yeni futbolcularla anlaştığı belirtilirken, siyah-beyazlı takımın defans oyuncusu İbrahim Kaş ile de sözleşme imzalandığı kaydedildi. Real Madrid'in forveti Adrian Gonzalez'in gelecek sezon kiralanacağı ifade edilen haberde, Borussia Monchengladbach'ın orta saha oyuncusu Eugen Polanski de yeni oyuncular arasında sayıldı.

18.04.2008


 

Pekin'in kirli havası sporcuları korkuttu

Olimpiyat şampiyonu İtalyan maratoncu Stefano Baldini, 2008 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak Çin'in başkenti Pekin'deki hava kirliliğine ilişkin, ''Böyle kirli bir gökyüzünü hiçbir yerde görmedim'' dedi.

Baldini, Pekin'e gerçekleştirdiği 3 günlük inceleme gezisinde yaptığı açıklamada, şimdiye dek böylesine kirli bir havada koşmadığını belirterek, ''Hava kirliliği sonuçları etkileyebilir, ancak sıcak ve nemin etkisinin daha büyük olacağına inanıyorum'' diye konuştu. ''Böyle kirli bir gökyüzünü hiçbir yerde görmedim'' diyen İtalyan atlet, diğer ülkelerdeki gökyüzünün mavi olduğunu, hava kirliliği olsa dahi bunun, Pekin'deki gibi hissedilmediğini söyledi. Baldini, tecrübesinden ötürü olimpiyatlarda şansının yüksek olduğunu ifade ederken, önemli şampiyonalarda kazandığı madalyaları hatırlattı.

18.04.2008


 

Hakemler açıklandı

Süper Lig'de 31. hafta karşılaşmalarını yönetecek hakemler açıklandı. Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, ligde haftanın maçlarını yönetecek hakemler şöyle:

19 Nisan Cumartesi: 15.00 Ankaragücü-Konyaspor: Cüneyt Çakır, 15.00 Trabzonspor-Gençlerbirliği: Süleyman Abay, 15.00 Bursaspor-Kasımpaşa: Özgüç Türkalp, 15.00 Sivasspor-Ankaraspor: Hüseyin Göçek, 15.00 Gaziantepspor-Vestel Manisaspor: Halis Özkahya, 19.00 Fenerbahçe-Denizlispor: Mustafa Kemal Abitoğlu. 20 Nisan Pazar: 15.00 Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Kayserispor: Taner Gizlenci, 15.00 Çaykur Rizespor-Beşiktaş: Bülent Yıldırım 19.00 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray: Selçuk Dereli.

18.04.2008


 

Abdullah Avcı bir yıl daha İstanbul Belediye'de kaldı

Süper Lig'de hafta sonu Galatasaray ile karşılaşacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bu önemli maç öncesi teknik direktörü Abdullah Avcı ile sözleşmesini uzattı.

stanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün Langa'da bulunan tesislerinde, kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ, başkan vekili Harun Karaca ve futbol şube sorumlusu Kamil Dizar'ın hazır bulunduğu törende, Abdullah Avcı 1 yıllık sözleşmeye imza attı. İmza töreninde Avcı'nın yardımcısı Arif Erdem de hazır bulundu. Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ, Avcı ile anlaşarak 31 Mayıs tarihinden geçerli olmak üzere sözleşmeyi 1 yıl daha uzattıklarını söyledi.

18.04.2008


 

Samsunlu futbolcuların para eylemi sürüyor

Ekonomik sıkıntılar Samsunspor'da krize neden oldu. 6 aydır paralarını alamadıklarını öne süren futbolcular, idmana çıkmama eylemini sürdürdü.

Teknik Direktör Orhan Kapucu'nun kendilerine verdiği antrenman programı doğrultusunda idman yapan futbolcular, Nuri Asan Tesisleri'nde ayak tesisi oynadı. Giresunspor maçına futbolcuların teknik heyetsiz hazırlanacağı, maçtan bir gün önce ise kapma girecekleri öğrenildi.

Nurullah Özer / SAMSUN

18.04.2008


 

Fenerbahçe: Roberto Carlos bilgimiz dahilinde gitti

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, Roberto Carlos'un sakatlığı nedeniyle sezonu kapattığı, tedavi için kulübün bilgisi dahilinde Brezilya'ya gittiği belirtildi.

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, ''Roberto Carlos'un Türkiye'deki doktorları tarafından yapılan son tetkikleri neticesinde, mevcut sakatlığının tedavisinin, içinde bulunduğumuz sezonu aşacağı anlaşılmıştır'' denildi. Bu durum üzerine Brezilyalı yıldızın kendisinin de isteğiyle tedavi ve rehabilitasyona ülkesinde devam etmesinin uygun görüldüğü kaydedilerek, ''Bu nedenle Roberto Carlos, kulübümüzün bilgisi dahilinde ülkesi Brezilya'ya gitmiştir" denildi.

18.04.2008


 

Bodrum-Marmaris etabını İrlandalı Matteo kazandı

Cumhurbaşkanlığı 44. Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu'nda, Marmaris-Ölüdeniz etabının startı, Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir tarafından verildi.

Tura katılan 126 sporcu, Marmaris Atatürk Anıtı önünden 178 kilometrelik etabın startını aldı. Cumhurbaşkanlığı 44. Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu'nda 22 profesyonel takım, Türkiye, İrlanda ve Hollanda olmak üzere üç milli takım ile toplam 148 profesyonel sporcu yer alıyor. Tur, 20 Nisan Pazar günü Antalya'nın Alanya ilçesinde sona erecek. 44. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turunu'nun Bodrum-Marmaris etabını, İrlanda'nın CSF Groupnavigare takımından Priamo Matteo kazanmıştı.

18.04.2008


 

Potada Telekom-Fenerbahçe Ülker derbisi Pazar günü

Beko Basketbol Ligi'nde 29. haftada yapılacak maçların programı belli oldu. Program şöyle:

19 Nisan Cumartesi: 16.00 Antalya Büyükşehir Belediye-Pınar Karşıyaka (Antalya Atatürk) 17.00 Efes Pilsen-Darüşşafaka (Abdi İpekçi Spor Salonu). 20 Nisan Pazar: 14.00 TTNet Beykoz-Beşiktaş Cola Turka (Recep Şahin Köktürk), 14.00 Oyak Renault-Galatasaray Cafe Crown (Bursa Atatürk), 16.00 Alpella-CASA TED Ankara Kolejliler (Caferağa), 16.00 Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi-Kepez Belediye (Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs), 16.00 Banvit-Mersin Büyükşehir Belediye (Banvit Kara Ali Acar), 19.00 Türk Telekom-Fenerbahçe Ülker (Ankara Atatürk).

18.04.2008


 

Tuncay'ın ilk sezonu

Sezon başında Fenerbahçe'den, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Middlesbrough takımına transfer olan Tuncay Şanlı ilk sezonu olmasına karşılık uyum sorununu çabuş aştı ve attığı 7 golle başarılı bir dönem geçirdi. Middlesbrough, 34 maçta kazandığı 36 puanla şimdilik küme düşme potasından bir hayli uzak görünüyor. Ancak, İngiltere'de her maçın sürpriz sonuçlara gebe olduğunu düşünürsek, alınacak bir-iki yenilgi Middelesbrough'u bir anda tehlikeli bölgeye itebilir.

Birkaç maçını izlediğimiz temsilcimizin Türkiye'deki maçları mumla aradığını söyleyebiliriz. Çünkü Premier Liginde bir futbolcunun hünerlerini sergilemesine rakipler hiçbir zaman izin vermiyor. Alan markajını sahanın her yerinde uyguluyan takımlar, müthiş preslerle top oynayacak alanı olabildiğince daraltıyor. Böyle olunca şahsi becerileri öne çıkarmak pek mümkün olmuyor. Tuncay da İngiltere'de bu sıkıntıları yaşıyor. Bir forvet elemanı olmasına karşılık sürekli olarak rakibini kovalıyor ve top çalmak için bütün enerjisini bir savunma oyuncusu gibi harcıyor.

İstanbul'a geldiğinde ayak üstü konuştuğumuz futbolcumuz İngiltere'de çok mutlu bir dönem geçirdiğini belirterek, İngiltere ile Türkiye arasındaki farklılıkları şöyle açıkladı: 'Futbola bakışları, anlayışları çok farklı bu da en büyük faktör. Sadece sahaya çıktıklarında işlerini yapıyorlar. Herhangi bir strese veya zorluğa girmiyorlar. Çünkü kaybetseler de, kazansalar da hayat devam ediyor. Çok rahatlar. Sadece işlerini yapıyorlar. Onun dışında özel hayatları, her şey kendilerine ait. Buradaki futbol anlayışı bize göre biraz daha farklı."

İngiltere'de uzun yıllar futbol oynayarak kalıcı olmak istediğini belirten temsilcimiz, ailesini yanına alarak rahatladığını ifade etti. Ancak en büyük sıkıntısı Türkiye özlemi. Bu hasretini şu ifadelerle anlatıyor: ''İngiltere'nin farklı bir kültürü var ama herhangi bir sıkıntım yok. Sadece ailemden, arkadaşlarımdan, dostlarımdan biraz uzağım. Zaman zaman o sıcak sohbetleri özlüyorum. Şimdi ailem de yanıma geldi. Çok fazla özlem de yok. Biliyorum ki ben işimi yaptıktan sonra tekrar Türkiye'ye, kendi ülkeme döneceğim. Tekrar Fenerbahçe formasını giyeceğim."

EROL DOYURAN

18.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri